8 Απριλίου 2010

Συμπλοκές στη Δανία με έναν νεκρό μετανάστη.

Ένας μετανάστης που ζητούσε άσυλο από τις αρχές της Δανίας έχασε τη ζωή του από επίθεση με μαχαίρι και άλλοι τέσσερις τραυματίσθηκαν την Τετάρτη σε ομαδική συμπλοκή σε κέντρο, στο οποίο κρατούνται αιτούμενοι άσυλο βόρεια της Κοπεγχάγης, σύμφωνα με την αστυνομία και εγχώρια ΜΜΕ.

Η συμπλοκή, στην οποία ενεπλάκησαν δεκάδες άνθρωποι, ξέσπασε, κατά πληροφορίες, μετά από επεισόδιο στην ουρά των μεταναστών για το μεσημεριανό στο κέντρο Σάντχολμ, περίπου 25 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας της Δανίας.

Η αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις μετά τα επεισόδια. Ορισμένοι μετανάστες απέδρασαν από το κέντρο, όπου τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Ομάδες διαχείρισης κρίσης προσέφεραν ψυχολογική στήριξη σε μέλη του προσωπικού και μετανάστες μετά τα επεισόδια στο κέντρο, το οποίο λειτουργεί η εγχώρια επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

"Μας προκάλεσε σοκ αυτό που έγινε στο Σάντχολμ", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην Δανία, Άντερς Λάντεκαρλ.

Περίπου 2.000 μετανάστες που ζητούν άσυλο εκτιμάται ότι ζουν σε παρόμοια κέντρα στην Δανία. Ορισμένοι αναγκάζονται να μείνουν χρόνια σε αυτά• η μακρά παραμονή τους ενόσω οι αιτήσεις τους εξετάζονται πιστεύεται ότι είναι ένας παράγοντας που αυξάνει τις εντάσεις ανάμεσα στους κρατούμενους.

skai.gr

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...