22 Απριλίου 2010

Δελτία τύπου Πρωτοβάθμιων Σωματείων αλληλεγγύη στον Μάριο Ζέρβα

από Αθήνα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Απρίλη 2010 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη συνεχιζόμενη άδικη και παράνομη προφυλάκιση του απεργού Μάριου Ζέρβα. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε από μαζική αντιπροσωπεία του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΙΕΛΕ, της ΟΛΜΕ και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Μάριο Ζέρβα.

Σημειώνουμε ότι αρκετοί από τους εκπροσώπους των σωματείων ήταν αυτόπτες μάρτυρες της άδικης σύλληψης του συναδέλφου Μάριου Ζέρβα την ημέρα της γενικής απεργίας στις 11 Μαρτίου.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κατσιφάρα, το Γενικό Γραμματέα και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων μετέφεραν το αίτημα των σωματείων αλλά και ευρύτερα των εργαζομένων και της κοινωνίας για την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα και κατήγγειλαν το εντεινόμενο κλίμα αυταρχισμού κα την προσπάθεια ποινικοποίησης της μαζικής πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Κατήγγειλαν επίσης την προκλητική στάση των ΜΑΤ που δεν δίστασαν, τη μέρα που συμπληρώνονται 43 χρόνια από την Απριλιανή Δικτατορία, να παρεμποδίσουν για αρκετή ώρα την προσέγγιση των εκπροσώπων των μαζικών φορέων στο Υπουργείο.

Ως προς το ζήτημα της παράνομης προφυλάκισης του Μάριου Ζέρβα, οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων κατήγγειλαν ότι εδώ και 40 μέρες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δεν συνεδριάζει για να κρίνει την προσφυγή του Μάριου κατά της απόφασης προφυλάκισής του και ζήτησαν την παρέμβαση του Υπουργείου για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών. Επίσης ζήτησαν να δοθεί επιτέλους άδεια στην αρραβωνιαστικιά του Μάριου για να μπορέσει τον επισκεφτεί και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους γιατί με διάφορα διαδικαστικά προσχήματα ακυρώνονται ακόμη και τέτοια αυτονόητα και στοιχειώδη δικαιώματα όλων των κρατουμένων.

Τέλος, κατατέθηκαν τα δεκάδες ψηφίσματα σωματείων και Ομοσπονδιών, οι υπογραφές διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών, ενώ έγινε και ενημέρωση για τις μαζικότατες συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα για την αποφυλάκιση του Μάριου.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του Υπουργείου επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν ως προς τα αιτήματα, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα συνεκτιμήσουν την παρέμβαση των μαζικών φορέων και των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Η μόνη δέσμευσή τους αφορούσε την άδεια επίσκεψης για την αρραβωνιαστικιά του Μάριου Ζέρβα.

Ο αγώνας για την απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα συνεχίζεται. Η ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία και τη διαδήλωση δεν θα περάσει!

από Θεσσαλονίκη:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για το Μάριο Ζέρβα και της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης

Σήμερα 21 Απρίλη 2010, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για το Μάριο Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης καταλάβαμε το γραφείο του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης στο Δικαστικό Μέγαρο. Η δράση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την παρέμβαση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Αθήνας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα, που συνελήφθη στις 11 Μαρτίου στην γενική απεργία και διαδήλωση στην Αθήνα και βρίσκεται από τότε προφυλακισμένος με βάση ψευδείς κατηγορίες αστυνομικών.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 11-03

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ


free marios z

<span class=

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...