19 Απριλίου 2010

Κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων για την έλευση κλιμακίου του ΔΝΤ και της Ε.Ε.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Τη Δευτέρα 19/4 έρχεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία του ΔΝΤ και της Κομισιόν με επικεφαλής τον Όλι Ρεν και τον αντιπρόεδρο του ΔΝΤ, με αποκλειστικό στόχο να επεξεργαστούν και να ανάψουν το πράσινο φως για τα νέα μέτρα σφαγής των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας.

Αυτό άλλωστε είναι και το αντίτιμο για την ενεργοποίηση του κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενου «μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας». Στη βάση της κοινής μας εκτίμησης πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί σε άμεση κινητοποίηση-απάντηση στην επίσκεψη των τοκογλύφων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τα αντιδραστικά σχέδια που ετοιμάζουν. Με αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.

Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά οδηγεί η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ είναι το εργαλείο για την υλοποίηση της βάρβαρης επίθεσης στο ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, τους νέους γύρους ασφυκτικής λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, ενάντια στη λεηλασία των δικαιωμάτων τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής. Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες, και όχι οι εργαζόμενοι. Η οικοδόμηση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας των ίδιων των εργαζομένων και η προβολή των αναγκών τους σε ρήξη με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.

Δευτέρα 19 Απρίλη 2010 6 μμ στο Σύνταγμα στο Υπουργείο Οικονομικών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 22-4.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ


Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...