11 Απριλίου 2010

Σχετικά με την επίθεση των φασιστών κατά μεταναστών στο Μοναστηράκι

Το σχέδιο των φασιστών ήταν προμελετημένο. Ήταν σίγουροι για τη δράση τους. Στις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έγραφαν:



«Κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου δρωμένου, θα αξιοποιήσουμε την ομαδική μας παρουσία και θα μπορέσουμε ανενόχλητοι να φωτογραφήσουμε τους παρανομούντες αλλοδαπούς, χωρίς κάποιος από αυτούς να μπορεί να μας επιτεθεί. Εν παραλλήλω, μέλη της ομάδος θα διανέμουν στους καταναλωτές ένα κείμενο, όπου θα περιγράφονται οι αρνητικές συνέπειες της αγοράς προϊόντων από παρανόμους μικροπωλητές», μας λέει ο δημιουργός της ομάδος.

Το συγκεντρωθέν υλικό θα αναρτηθεί στην σελίδα της ομάδας ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! στο Facebook και θα χρησιμοποιηθεί στον δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει εναντίον του Δήμου και της ΕΛ.ΑΣ. για το πρόβλημα του παρανόμου εμπορίου.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι, ότι η ομάδα αυτή, εν αντιθέσει με αρκετές άλλες στον συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης, είναι ενεργή και ζωντανή. Ήδη, έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό στοιχείων οπτικοακουστικού υλικού, που θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο, εάν ο εισαγγελέας ασκήσει εν τέλει ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων για το αίσχος του παρανόμου εμπορίου στην Αθήνα, τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα, και εν γένει σε όλα τα πολυσύχναστα σημεία της πατρίδος μας».





Το ραντεβού τους ήταν για τις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και είχε δημοσιευτεί στο σάιτ e-grammes με τίτλο «Στοπ στο παραεμπόριο», το οποίο λίγο μετά «εξαφανίστηκε».

Την ώρα εκείνη η Ερμού ήταν γεμάτη με μετανάστες μικροπωλητές. Οι μπάτσοι ήταν σχετικά λίγοι και απλώς τους έδιωχναν κάνοντας νοήματα με τα χέρια τους. Εκείνοι πήγαιναν λίγο πιο ‘κει και ξαναγυρνούσαν, ως συνήθως.



Κατά τις 2.30 τα φασιστοειδή βρίσκονταν στη μέση της Ερμού. Μοίραζαν το εμετικό φυλλάδιό τους και φωτογράφιζαν προκλητικά με κάμερες και κινητά τους μετανάστες μικροπωλητές που βρίσκονταν κατά μήκος του δρόμου. Δεν προχώρησαν πολύ και άρχισαν να γίνονται όλο και πιο επιθετικοί. Έχωναν τις κάμερες στο πρόσωπο των μεταναστών, τους έβριζαν και κινούνταν επιθετικά προς το μέρος τους. Κάποιοι από τους μετανάστες άρχισαν να αντιδρούν και να απαντούν στις ρατσιστικές βρισιές τους.



Το σπρωξίδι μετατράπηκε σε κανονικό πογκρόμ, με τους φασίστες να ουρλιάζουν και να φωνάζουν «αστυνομία» και «φύγετε μούλοι», ενώ πετούσαν ποτήρια και μπουκάλια σε μια ομάδα μεταναστών που κινήθηκε προς δρομάκι κάθετο στην Ερμού. Το κυνηγητό συνεχίστηκε μέχρι την Καπνικαρέα και τα διπλανά στενά, με τους μετανάστες να προσπαθούν να αμυνθούν. Στον κάθετο δρόμο μεταξύ Καπνικαρέας και Μητροπόλεως έγινε και δεύτερη μεγαλύτερη σύγκρουση. Οι φασίστες είχαν στο μεταξύ εξοπλιστεί με παλούκια και καρέκλες από παρακείμενη καφετέρια, αλλά οι μετανάστες τους αντιμετώπισαν. Τότε κατέφθασαν στην Καπνικαρέα και οι μπάτσοι: δελτάδες, περιπολικά, δημοτόμπατσοι, ασφαλίτες.

Οι φασίστες άρχισαν να διαδίδουν στον κόσμο ότι τους χτύπησαν οι μετανάστες και ότι έκλεβαν.

Ο κόσμος, οι περαστικοί, που ήταν πάρα πολλοί, σε γενικές γραμμές ήταν αδιάφοροι. Κάποιοι λίγοι υπερασπίζονταν τους φασίστες και κάποιοι άλλοι, επίσης λίγοι, τους μετανάστες.



Εννοείται πως οι μπάτσοι άρχισαν και αυτοί να κυνηγούν τους μετανάστες. Όσοι κατάφεραν ξέφυγαν, αλλά όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Μοναστηράκι και δεν είχαν αντιληφθεί τι συμβαίνει λίγο παραπάνω βρέθηκαν εγκλωβισμένοι.

Έτσι, συλλήψεις -πάνω από 20- και ξυλοδαρμοί μεταναστών έγιναν στο Μοναστηράκι και στο Σύνταγμα. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Όσοι δεν είχαν χαρτιά είναι υπό απέλαση (6-7 άνθρωποι).

Οι φασίστες, αφού «ανασυντάχθηκαν» επέστρεψαν ανενόχλητοι στην Ερμού και συνέχισαν τη σιχαμερή προπαγάνδα τους.



Τι είναι η πρωτοβουλία «παραεμπόριο στοπ».



Πατενταρισμένοι φασίστες κάθε είδους: του λαος, της χρυσής αυγής, του στόχου και λοιπά αποβράσματα.

Ήταν όλοι τους στην Ερμού. Συντόνιζαν και διεξήγαγαν το πογκρόμ. Επικεφαλής ο Παναγιώτης Δούμας, μέλος της ομάδας κοινοβουλευτικού ελέγχου τύπου του ΛΑΟΣ και αντιπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών στην ελληνική συνομοσπονδία ελληνικού εμπορίου.



Τα υπόλοιπα καθίκια του «παραεμπόριο στοπ»:

1. ΔΟΥΜΑΣ Παναγιώτης του Χαραλάμπους, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, κάτοικος Αθηνών,

2. ΚΑΠΡΑΛΟΣ Παναγιώτης του Βασιλείου, αντιπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, κάτοικος Αθηνών,

3. ΣΑΜΟΥΧΟΥ Μαριάννα του Αναστασίου, μέλος του Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, κάτοικος Αθηνών,

4. ΣΟΦΡΩΝΑΣ Γεώργιος του Παναγιώτη, μέλος Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κάτοικος Αθηνών

5. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος του Κωνσταντίνου, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κάτοικος Αθηνών

6. ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ Ιωάννης του Χρήστου, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κάτοικος Αθηνών

7. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Δημήτριος του Σπυρίδωνα, κάτοικος Αθηνών

8. ΡΕΚΑΤΣΙΝΑΣ Γεώργιος του Δημητρίου, έμπορος, κάτοικος Αθηνών

9. ΒΑΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης του Γεωργίου, κάτοικος Αθηνών



Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 είχαν επίσης καταθέσει μηνυτήριο αναφορά για τους μετανάστες μικροπωλητές στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου



ΚΑΤΑ



1. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ Νικήτα, Δημάρχου Αθηναίων

2. ΠΑΠΑΔΑΚΗ Ανδρέα, Αντιδημάρχου Αθηναίων, υπευθύνου για τη Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων

3. Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας

4. ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ



…γιατί δεν «κάνουν τη δουλειά τους».



Στο facebook καμαρώνουν όλοι τους για τα ρατσιστικά και φασιστικά τους πιστεύω.

Πρόκειται πάνω κάτω για την ίδια περιφερόμενη συμμορία, από τον Άγιο Παντελεήμονα στην πλατεία Αμερικής και την Πανόρμου και τώρα στην Ερμού, η οποία χρησιμοποιεί ως πρόσχημα άλλοτε μια παιδική χαρά, άλλοτε την «καθαριότητα» και άλλοτε το «παραεμπόριο». Ο στόχος όμως είναι πάντοτε: η εξόντωση, φυσική ή κοινωνική, κάθε μετανάστη. Άλλοτε με «νόμιμα μέσα» και άλλοτε με σιδηρολοστούς.

Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, τα σκουλίκια γράφουν μία μέρα μετά:



«Η ομάδα ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!, η οποία απαρτίζεται από επιχειρηματίες και κατοίκους της Αθήνας, πλαισιωμένη και από άλλους συμπολίτες μας απ’ όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησε το Σάββατο 10 Απριλίου την πρώτη της ακτιβιστική ενέργεια. Είκοσι περίπου μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της ΑΘήνας για να φωτογραφήσουν και να μαγνητοσκοπήσουν την ασύδοτη δράση των παρανόμων μικροπωλητών και την αδράνεια των αρμοδίων αρχών. Μεταξύ αυτών, γυναίκες και ηλικιωμένοι, που ανέλαβαν να διανείμουν φυλλάδια στο καταναλωτικό κοινό, σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες της αγοράς ειδών από παρανόμους μικροπωλητές.



Κατά την διάρκεια της δράσεως αυτής, ομάδα Αφρικανών παρανόμων μικροπωλητών, η οποία συντονιζόταν από κάποιον συμπατριώτη τους, ο οποίος δεν κρατούσε εμπορεύματα, αλλά ήταν οπλισμένος με ένα καδρόνι, επετέθη στα μέλη της ομάδας μας, τραυματίζοντας έναν 72χρονο κύριο. Εν συνεχεία άρχισαν να εκσφενδονίζουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στις παρακείμενες καφετέριες, όπως τραπέζια, καρέκλες, μπουκάλια και ποτήρια, ενώ κτύπησαν με σιδηροσωλήνες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα τουλάχιστον πέντε μέλη της ομάδας ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! που μάταια καλούσαν σε βοήθεια την Ελληνική Αστυνομία.



Αυτό σε συνδυασμό με την αγανάκτηση των περαστικών και των θαμώνων των καφετεριών που βρέθηκαν στα καλά των καθουμένων σωριασμένοι κάτω, δημιούργησε ένταση, με τον κόσμο να καλεί την αστυνομία για βοήθεια. Δυστυχώς, η αστυνομία κατέφθασε όταν ήδη όλο το ιστορικό τρίγωνο είχε γίνει πεδίο μάχης με τους μαινόμενους Αφρικανούς να συγκεντρώνονται στην πλατεία Καπνικαρέα και να απειλούν αδιακρίτως όλον τον κόσμο με λοστούς και καδρόνια. Κατά την διάρκεια αυτών των γεγονότων, οι δράστες επιδίδονταν διαρκώς σε άσεμνες χειρονομίες, αλλά και σε ρατσιστικά σχόλια του τύπου «η μαύρη φυλή θα κυριαρχήσει και θα σας γ..., εσάς, τις γυναίκες και τις μανάδες σας».



Εν συνεχεία, οι δυνάμεις της αστυνομίας που σιγά-σιγά κατέφθασαν, καταδίωξαν τους παρανόμους μικροπωλητές, προσαγάγοντας μάλιστα και 13 άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και εν συνεχεία στο Τμήμα Αλλοδαπών.



Ο επικεφαλής της ομάδας ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!, Παναγιώτης Δούμας, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, κατέθεσε το απόγευμα μήνυση για σύσταση συμμορίας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού κινήτρου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προσκομίσει στον εισαγγελέα και το συγκεντρωθέν οπτικοακουστικό υλικό, ώστε να διαπιστωθεί, εάν ανάμεσα στους 13 συλληφθέντες υπάρχουν και δράστες της ανωτέρω επιθέσεως.



Το ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! ευχαριστεί τα μέλη του που συμμετείχαν στην φωτογραφική εξόρμηση και επιφυλάσσεται για νέες κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα».



ΟΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΟΛΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ!


indymedia

υ.γ active p.
τακτική παρμένη από τους Ιταλούς φασίστες οι όποιοι κάνουν "περιπολίες πολιτών " κ κυνηγάνε κάθε ταλαιπωρημένο μετανάστη που βρίσκουν στο δρόμο τους ,αυτή τι στιγμή που μιλάμε στην Μπερλουσκονική Ιταλία τις ακροδεξιάς

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...