6 Ιουνίου 2011

Φήμες ακροδεξιών τα περί βιασμού 25 χρονου και της φίλης του από μετανάστες στη Πάτρα

Πραγματικά απίστευτη είναι η αναστάτωση που έχει προκληθεί και συνεχίζει να προκαλείται από μία … μάλλον σκόπιμη, και παρ’ όλα αυτά πολύ επικίνδυνη φήμη που έχει κυκλοφορήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάτρα αλλά και τις γύρω περιοχές για βιασμό και τραυματισμό ζευγαριού από μετανάστες.

«Διερευνάται το θέμα, αν και μέχρι στιγμής στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δεν έχει γίνει σε καμία περίπτωση καμία τέτοια καταγγελία» ανακοίνωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Δημήτρης Δριβίλας με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως και σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής δεν έχει μεταφερθεί κάποιο τέτοιο περιστατικό ή έχει ζητηθεί τέτοιου είδους βοήθεια από άνδρα, γυναίκα ή ζευγάρι.

«Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο λόγος και ο σκοπός όσων διαδίδουν τέτοιες ανυπόστατες φήμες» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Αν ρίξετε όμως μια ματιά στο google για το θέμα θα βρείτε, κατά κύριο λόγο, ακροδεξιά blogs και sites που αναπαράγουν την ψευδή είδηση θέλοντας να προκαλέσουν θέμα με τους μετανάστες στην πόλη.

Αυτό που αναφέρουν οι φήμες που κυκλοφορούν ευρέως στην Πάτρα, είναι πως ένα ζευγάρι που κινείτο στην οδό Ευμήλου ακριβώς πίσω από τη Βέσο Μάρε έπεσε «θύμα» μεταναστών που διαμένουν στο χώρο του αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον «Άγιο Ανδρέα». Μάλιστα το «σενάριο» αναφέρει πως η κοπέλα βιάστηκε άσχημα, ενώ ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε αλλά και σοδομίστηκε.

Ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Πάτρας είναι ανάστατη με τη φημολογία που πλέον είναι θέμα συζήτησης σε κάθε παρέα και κάθε σπίτι, με τους κατοίκους των νοτίων συνοικιών της πόλης να έχει ξεσηκωθεί και να ετοιμάζει ήδη κινητοποιήσεις αρχής γενομένης, την ερχόμενη Τετάρτη από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο της Ανθείας που οργανώνει ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της προοπτικής μετακίνησης μεταναστευτικών πληθυσμών στην περιοχή που θα λειτουργήσει το νέο λιμάνι.

http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle.aspx?Category=1&FilterField1=Subject&FilterValue1=%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1&ID=32117

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...