22 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του Στόλου της Ελευθεριας ΙΙ



Ο Στόλος της Ελευθερίας είναι μια πολυσυλλεκτική συμμαχία αγωνιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν αφορά μόνο σε μουσουλμάνους, αλλά στους πάντες, μουσουλμάνους, χριστιανούς, εβραίους, ινδουϊστές, άθρησκους ή οτιδήποτε άλλο. Οι πολίτες του κόσμου είμαστε ενωμένοι εδώ: Προορισμός μας, η Γάζα. Τα μέσα μας, μη βίαια. Στόχος μας, η πλήρης και οριστική άρση της παράνομης πολιορκίας και η ελευθερία του Παλαιστινιακού λαού.

Με τοπικές καμπάνιες σε πάνω από 20 χώρες και περίπου 10 πλοία να ετοιμάζονται, ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ - Παραμένουμε Άνθρωποι είναι στην τελική ευθεία του απόπλου προς την Γάζα για το σπάσιμο του παράνομου ισραηλινού αποκλεισμού. Η τουρκική οργάνωση IHH παραμένει μέλος του Στόλου, έστω και αν το Μαβί Μαρμαρά δεν μπορεί να πλεύσει. Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία για το αναγκαίο αυτού του Στόλου. Το Ισραήλ παραμένει αμετακίνητο στην πολιτική της συλλογικής τιμωρίας. Οι λεγόμενοι «επίσημοι δίαυλοι» για την παράδοση βοήθειας στη Γάζα, στους οποίους αναφέρονται πολιτικοί ηγέτες που προσπαθούν να σταματήσουν την αποστολή μας, δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση των αναγκών των ανθρώπων στη Γάζα, εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει το Ισραήλ, ούτε επιτρέπουν στους Παλαιστινίους να έχουν την ελευθερία τους.

Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν ζητά η διεθνής κοινότητα από τους ανθρώπους να δεχτούν ανθρωπιστική βοήθεια αντί ελευθερίας. Κι ακόμα και αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια δε φτάνει στο στόχο της, εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού. Αυτό το μήνα, το υπουργείο υγείας στη Γάζα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έλλειψης βασικών φαρμάκων. Περίπου 178 είδη φαρμάκων και 123 είδη νοσοκομειακών προμηθειών έχουν τελειώσει, ενώ επιπλέον 69 είδη φαρμάκων και 70 είδη προμηθειών αναμένεται να τελειώσουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Μερικές ημέρες πριν, 46 παλαιστινιακές οργανώσεις πολιτών ανακοίνωσαν την πλήρη στήριξή τους προς τον Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ.

Το γγονός ότι το Μαβί Μαρμαρά δε θα συμμετάσχει στον Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ, σημαίνει ότι αποκαλύπτεται πλήρως η παραπληροφόρηση που έχει διασπαρεί από το Ισραήλ, ότι δήθεν ο Στόλος είναι «τουρκικό» ή «ισλαμιστικό» εγχείρημα. Εκατοντάδες άνθρωποι απ' όλον τον κόσμο πλέουν για να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.

Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ θα περιλαμβάνει περισσότερα πλοία από την πρώτη απόστολή, ακόμα και χωρίς το Μαβί Μαρμαρά. Επιπλέον, η συμμαχία συνίσταται από πολύ μεγαλύτερο αριθμό οργανώσεων αυτή τη φορά, από όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Βόρεια Αφρική.

Προορισμός μας η Γάζα. Τα μέσα μας, μη βίαια. Στόχος μας, η πλήρης και οριστική άρση της παράνομης πολιορκίας.

Η Διεθνής Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ.

http://www.shiptogaza.gr/%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/708-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%99%CE%99

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...