25 Ιουνίου 2011

Η συγκέντρωση πλούτου σε λίγους αυξήθηκε παγκοσμίως το 2010

Get Adobe Flash player

Σε 9,5 εκατ. άτομα ανήλθε ο αριθμός των εκατομμυριούχων του πλανήτη το 2010, με περιουσία τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με την 15η έκθεση για τον Παγκόσμιο Πλούτο των Merrill Lynch και Capgemini.
Το 2010 ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 8,3%, ενώ ο πλούτος τους αυξήθηκε κατά 9,7% φτάνοντας τα 42,7 τρισ. δολάρια, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην τελευταία επταετία διψήφιο ποσοστό ανόδου (11,4%).
Για πρώτη φορά η ανάπτυξη της Ασίας οδήγησε στην ύπαρξη περισσότερων εκατομμυριούχων σε σχέση με την Ευρώπη. Η περιοχή Ασίας - Ειρηνικού διαθέτει πλέον 3,3 εκατομμύρια μεγιστάνες του πλούτου. Ο αντίστοιχος αριθμός στην Ευρώπη ανέρχεται σε 3,1 εκατομμύρια.
Με χαμηλότερους ρυθμούς αυξήθηκαν οι πλούσιοι σε Βόρειο Αμερική και Ευρώπη, αν και σε αυτές τις δύο περιοχές ζουν περισσότεροι από τους μισούς εκατομμυριούχους της υφηλίου. Το 53% των εκατομμυριούχων είναι συγκεντρωμένο στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.
Στην Ευρώπη υπάρχουν σήμερα 2,9 εκατομμυριούχοι (αύξηση 6,4%) και ο πλούτος τους ανέρχεται σε 10,1 τρισ. δολάρια (αύξηση 7,8%).
Ο πλούτος ενισχύθηκε με ρυθμό 23% στη Λατινική Αμερική, 14% στην Αφρική, 12% στη Μέση Ανατολή και 11% στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

http://www.igraphics.gr/gr/interactive/gr-c/ekatommyriouxoi?a=nlt

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...