23 Ιουνίου 2011

Χρυσή Αύγη και επιθέσεις σε όποιους έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να πάρει η δράση των ρατσιστικών ομάδων που ξυλοκοπούν ανθρώπους επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος. Τελευταίο επεισόδιο, η επίθεση κατά δύο Ινδών, υπαλλήλων πολυεθνικής εταιρείας, σε περιοχή του Πειραιά. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής», την οποία αθωώνει προκαταβολικά τοπικός αστυνόμος.

Τα δύο θύματα βρίσκονται στην Ελλάδα με εξάμηνη άδεια παραμονής για λογαριασμό της πολυεθνικής εταιρείας, που ασχολείται με την πληροφορική. Την προηγούμενη Παρασκευή στις 10 το βράδυ καθώς έβγαιναν από τα γραφεία τράπεζας στην οδό Γούναρη, με προορισμό το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν, δέχθηκαν πισώπλατη επίθεση από πέντε άνδρες. ΟΙ δράστες χτύπησαν τον έναν που σωριάστηκε αναίσθητος στο πεζοδρόμιο και κυνήγησαν τον άλλο, που τελικά κατάφερε να διαφύγει. Σημειώνεται ότι καμιά 50αριά μέλη της «Χρυσής Αυγής» συγκεντρώνονται καθημερινά το βράδυ στο κέντρο του Πειραιά, τρομοκρατώντας με την παρουσία τους τους περαστικούς.

“Μεταφέραμε τον συνάδελφο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ελαφρά εγκεφαλική διάσειση, αιμάτωμα στο ένα μάτι και μικροτραύματα στον αγκώνα” είπε στο TVXS ο Τ.Χ., υπάλληλος του παραρτήματος της πολυεθνικής στην Ελλάδα. “Πρόκειται για εξαιρετικά φιλήσυχα παιδιά και έως σήμερα είναι υπό το σοκ της επίθεσης. Να φανταστείτε εκείνο το βράδυ έως τα ξημερώματα δεν μπορούσε να μιλήσει” συμπληρώνει. Αξίζει να σημειωθεί πως εκλάπη το διαβατήριο του ενός θύματος, αλλά όχι το μεγάλο ποσό χρημάτων που είχε στην κατοχή του.

Το Σάββατο το πρωί έδωσαν κατάθεση σχετικά με το συμβάν στην αστυνομία συνοδεία γυναίκας υπαλλήλου της εταιρείας καθώς και δήλωση κλοπής του διαβατηρίου. Τα θύματα δεν κατάφεραν να διακρίνουν άλλα χαρακτηριστικά πέραν του ότι οι δράστες ήταν λευκοί. Όταν η συνοδός ανέφερε ότι η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της «Χρυσής Αυγής» ο αστυνομικός υπηρεσίας τόνισε πως η συγκέντρωση ήταν απολύτως ειρηνική και απέρριψε την περίπτωση να συνδέεται με το συμβάν.

http://www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%88%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...