21 Ιουνίου 2011

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες στην Πάτρα με αφορμή εισβολή αστυνομίας στον καταυλισμό

η πορεία έγινε χθες...

Στις 6 τα χαράματα μπάτσοι εισέβαλαν στον καταυλισμό των μεταναστών στο σταθμό του ΟΣΕ του Αγ. Ανδρέα και συνέλαβαν περίπου 100 μετανάστες. Ήταν μια ακόμα επιχείρηση “σκούπα” της ελ.ας από τις πολλές που λαμβάνουν χώρα στην Πάτρα το τελευταίο διάστημα ούτως ώστε να διατηρηθεί ο αριθμός των μεταναστών στους καταυλισμούς που υπάρχουν στην πόλη σε ελέγξιμα επίπεδα.



Ως απάντηση αναρχικοί-αντιεξουσιαστές-αυτόνομοι και σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε διαδήλωση αλληλεγγύης προς τον καταυλισμό όπου αρκετοί μετανάστες συνεχίζουν να μένουν επιχειρώντας να σπάσουμε τον ιδιότυπο αποκλεισμό και το κλίμα φόβου που τους έχει επιβληθεί από χθες το πρωί και ενισχύοντας τους παράλληλα και υλικά με τρόφιμα μιας και πολλοί είχαν να φάνε 2-3 μέρες. Στη διαδήλωση που ξεκίνησε στισ 7 από το Παράρτημα συμμετείχαν περιπου 200 άτομα.

Όταν φτάσαμε στον καταυλισμό υπήρχε ήδη σε εξέλιξη μια συζήτηση με τους μετανάστες από μέλη των Γιατρών του κόσμου, της κινησης για την υπεράσπιση των προσφύγων και άλλων οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Συζητήσαμε με τους μετανάστες και κάτσαμε στο χώρο του καταυλισμού περισσότερο από μια ώρα. Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε μια μίνι πορεία στη γειτονια πίσω από τον καταυλισμό που ομολογουμένως είχε πολύ δυνατό παλμό και δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση στους κατοίκους και επιστρέψαμε στο Παράρτημα περίπου στις 10 το βράδι.



ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ!

*οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τη συντρόφισσα Σ.

http://ipposd.wordpress.com/2011/06/21/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-20/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...