26 Ιουνίου 2011

Εργατική συγκέντρωση και πορεία προς το Σύνταγμα στις 28 Ιούνη

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
28/29 ΙΟΥΝΗ
Εργατική συγκέντρωση και πορεία προς το Σύνταγμα στις 28 Ιούνη
10:30   Πολυτεχνείο
Η πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα των Εργατών καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη γενική απεργία στις 28 και 29 Ιούνη για να μην περάσει το νέο Μνημόνιο, να ανατραπεί η κυβέρνηση Παπανδρέου-Τρόικα.
Οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι εργάτες μαζί και τα πλατιά λαϊκά στρώματα που σήμερα κατακλύζουν τις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας δεν πρέπει να περιμένουν απολύτως τίποτα θετικό γι' αυτούς από την ανασχηματισμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Αμέσως μόλις έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου συμφώνησε με την Τρόικα ένα χωρίς προηγούμενο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων : Τη μείωση αποδοχών όλου του λαού μέσω ενός μπαράζ φόρων και εισφορών, την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Αυτό είναι το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσει ο λαός για τη νέα συμφωνία με την Τρόικα, που περιλαμβάνει άλλο ένα δάνειο-μαμούθ από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ και την “εθελοντική” διακράτηση των ελληνικών κρατικών ομολόγων από τις τράπεζες.
Πρέπει να οργανώσουμε την ανεξάρτητη από τα αστικά κόμματα και την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, διαρκή δράση της εργατικής τάξης -μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας- για να μην περάσουν τα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού, να ανατραπεί η κυβέρνηση της τρόικα και να ανοίξει ο δρόμος για μια επαναστατική εργατική διέξοδο από τον καπιταλισμό.
Σ' αυτήν την πάλη η πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα των Εργατών επιδιώκει να συσπειρώσει κάθε μαχόμενη πολιτική, συνδικαλιστική και διεκδικητική δύναμη του κινήματος πάνω σε ένα πρόγραμμα επαναστατική διεξόδου.

Όχι στο Μνημόνιο Νο2, στις μειώσεις μισθών-συντάξεων-επιδομάτων, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους με μισθούς αξιοπρέπειας, πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία, ασφάλιση και υγεία Κάτω η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλη διάδοχη αστική κυβέρνηση, έξω η Τρόικα. Όχι στις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Οργάνωση της πάλης για την εξουσία των εργατικών συμβουλίων για:

 Διαγραφή του δημοσίου χρέους και των ιδιωτικών χρεών των εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων εργατών  Εθνικοποίηση των τραπεζών όλων των βασικών πυλώνων της οικονομίας και επαναθενικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση
Πρωτοβουλία
για ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

Εργαζόμενοι από το Μετρό, τον ΟΣΕ, τον ΟΑΣΑ, το ΤΕΕ, το φάρμακο, τις ταχυμεταφορές, τα ΕΛΤΑ, την εκπαίδευση, τους μισθωτούς λογιστές ,την υγεία, το εμπόριο, άνεργοι.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1311079

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...