23 Ιουνίου 2011

Άνεργος και ανασφάλιστος Αμερικανός προκάλεσε τη σύλληψή για να πάει φυλακή και να τον δει γιατρός

Εναν συμβολικό τρόπο βρήκε ο 59χρονος ανασφάλιστος Τζέιμς Βερόνε για να αντιμετωπίσει την αρθρίτιδα και το παράλυτο πόδι του
Δεν ήταν ίσως ο πιο προφανής τρόπος για να αντιμετωπίσει ο Τζέιμς Βερόνε τον πόνο στην πλάτη, την αρθρίτιδα και το παράλυτο πόδι του. Αλλά αν είσαι άνεργος στη Βόρεια Καρολίνα ίσως δεν γίνεται αλλιώς. Ετσι, στις 9 Ιουνίου ο 59χρονος Βερόνε έφυγε απ' το σπίτι του στη Γκαστόνια, πήγε σε μία τράπεζα και έκανε μια ληστεία.

'Η μάλλον....περίπου ληστεία. Εδωσε στον υπάλληλο ένα σημείωμα, στο οποίο έγραφε: "Ληστεία ! Παρακαλώ δώστε μου μόνο ένα δολάριο". Μετά κάθισε ήρεμα στη γωνία λέγοντας στον υπάλληλο: "Θα κάτσω εδώ στη καρέκλα περιμένοντας την αστυνομία".
Πριν την ασυνήθιστα "ταπεινή" ληστεία του, ο Βερόνε είχε στείλει μία επιστολή στην εφημερίδα Gaston Gazette. "Όταν λάβετε αυτή την επιστολή, θα έχω ληστέψει μια τράπεζα για ένα δολάριο. Εχω σώας τας φρένας αλλά δεν είμαι εξίσου υγιής σωματικά".
Ζήτησε μάλιστα από την εφημερίδα να στείλει έναν δημοσιογράφο να του πάρει συνέντευξη στην φυλακή.
Ελεγε ότι είχε χάσει τη δουλειά του μετά από 17 χρόνια ως διανομέας της Coca-Cola, και μαζί της την κοινωνική ασφάλιση. Υποφέρει από μετακίνηση σπονδύλου, αρθρίτιδα και όγκο στο στήθος, ενώ το ένα του πόδι είναι παράλυτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέτυχε τον βασικό του στόχο: στη φυλακή τον εξέτασαν νοσοκόμοι και ήδη του έκλεισαν ραντεβού με γιατρό.

Κατηγορείται ότι έκλεψε έναν άνθρωπο (τον ταμία) διότι οι εισαγγελείς έκριναν ότι το ποσό ήταν τόσο μικρό και η μέθοδος τόσο ακίνδυνη που δεν μπορούσαν να τον κατηγορήσουν για ληστεία ολόκληρης της τράπεζας.

http://www.on-news.gr/2011/06/1_23.html

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...