21 Νοεμβρίου 2010

Το κινηματογραφικό της ασφάλειας σε διατεταγμένη υπηρεσία… Πορεία Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη 2010.






Παραλειπόμενο στιγμιότυπο από την πορεία του Πολυτεχνείου.

Πολυτεχνείο 1973 - Πολυτεχνείο 2010. Η χούντα είναι εδώ.

Το κινηματογραφικό της ασφάλειας σε διατεταγμένη υπηρεσία… Παλιές γνωστές τακτικές αλλά όχι με μπατσόπουλα και ασφαλιτάκια της σειράς αλλά από καλά «ειδικούς» … της… κρατικής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής.

Ο εικονιζόμενος «διαδηλωτής» (με μικρή βιντεοκάμερα σπαστή) κινηματογραφεί από την αρχή της πορείας το μπλοκ του ΕΕΚ, τις αλυσίδες και όλους όσοι βρίσκονται στην εμβέλεια της κάμερας και όσοι επιλέγονται κοντά στο μπλοκ. Βρίσκεται πάντα επί του πεζοδρομίου και πίσω από τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα, κοντα σε διμιρίες ΜΑΤ και λοιπον συγγενων του, αλλά συνεχιζει να ακολουθεί την πορεία (και το συγκεκριμενο μπλοκ) κατά μήκος της Βασ. Σοφίας μέχρι και πριν από το Χίλτον… όπου και... μπήκε σε διαδικασία άτακτης φυγής…

Το νεο ρουφιανικο κολπάκι, δεν μας ξαφνιάζει δεν μας κάνει να πέφτουμε από τα σύννεφα δεν μας τρομοκρατεί. Είναι πάγια τακτική της αστυνομίας και της ελληνικής δημοκρατίας χρόνια τώρα. Το αναφέρουμε για την ιστορία… και για να γνωρίζουμε για το μέλλον. Στο ερώτημα που ίσως τεθεί …από πότε και γιατί όμως επιστρατεύονται τόσο ειδικοί στις… παρακολουθήσεις συναθροίσεων άνω των 50.000 ατόμων...με ζούμ εστιασμένο σε συγκεκριμένα πρόσωπα (;) Η απάντηση είναι μια.
Το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης.
Δεν μας τρομάξουν, μας εξοργίζουν.
Πίσω ρουφιάνοι εμπρός σύντροφοι.




κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ


Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...