9 Νοεμβρίου 2010

Νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Νοεμβρίου από εργατικά συνδικάτα στη Γαλλία


Πολλά εργατικά συνδικάτα στη Γαλλία έδωσαν το σάλπισμα για νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Νοεμβρίου κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν ποια μορφής θα είναι η νέα δράση κατά του προγράμματος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, το οποίο καί έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Έπειτα από πολύμηνες κινητοποιήσεις, πέντε εργατικές ενώσεις καλούν με ανακοινωθέν τους σε μία «εθνική διαεπαγγελματική ημέρα κινηοποιήσεων» στις 23 Νοεμβρίου, «με πολύμορφες δράσεις».

Τα συνδικάτα καλούν τις «τοπικές και επαγγελματικές ενώσεις να προσδιορίσουν τον τρόπο» των κινητοποιήσεων, που μπορούν να είναι συγκεντρώσεις, ημερίδες, ή στάσεις εργασίας, τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Η πρόσκληση διατυπώνεται δύο ημέρες μετά την τελευταία ημέρα δράσης, κατά την οποία καταγράφηκε κατακόρυφη μείωση της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου. Το Σάββατο 375.000 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία και 1,2 εκατ. σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, έναντι 560.000, ή 2 εκατ. διαδηλωτών που είχαν καταμετρήσει αντίστοιχα η αστυνομία και οι διαδηλωτές, στη μεγάλη κινητοποίηση της 28ης Οκτωβρίου.

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...