26 Νοεμβρίου 2010

Το ΚΚΕ απολύει ...εργάτες

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο "Σπίτι του Λαού" που απαντά στην "αντιλαϊκή" πολιτική της κυβέρνησης με απολύσεις... Μετά την Τυποεκδοτική και τον 902 ποιά επιχείρηση του ΚΚΕ έχει σειρά:

Απολύσεις στον 902, εύγε στο ΚΚΕ

Απο την Τεταρτη ο διευθυντης του σταθμου Τακης Τσιγκας καλει τα τμηματα και τους ανακοινωνει τις απολυσεις.Μιλαμε για το 60 με 70% του σταθμου!!!Απο 1η του Δεκεμβρη θα απολυονται 6 καθε μηνα.Απο πληροφοριες εκ των εσω μαθαινω οτι το κλιμα στον σταθμο ειναι γαμησε τα.Απογνωση και κατεβασμενα κεφαλια.Ισως οι τεχνικοι να προσπαθησουν κατι αλλα η ιστορια με την Τυποεκδοτικη τους εχει τσακισει ολους.
Το τραγικο της υποθεσης ειναι οτι την ιδια ωρα που γινοταν χαμος εξω απ το ΣΚΑΙ ο Τσιγκας μιλαγε για απολυσεις και περικοπες...Δεν ειναι τυχαιο βεβαια και το γεγονος οτι στο βραδυνο δελτιο του 902(το παρακολουθω απο συνηθεια- παλιος βλεπετε...) δεν επαιξε καν η ειδηση της παρεμβασης των σωματειων στο Αλαφουζεικο.Τι να πω...Αυτο το κομμα δεν σταματαει να με εκπλησσει...
Α και για τις αποριες των απο πανω.Ο σταθμος του ΚΚΕ δεν λειτουργει με εργατικο ελεγχο ουτε κατα διανοια.Ειναι δομημενος οπως μια αστικη επιχειρηση με προισταμενους κομματικα στελεχη που δινουν λογαριασμο στους απο πανω και μονο και συμπεριφερονται σαν δερβεναγες σε ΟΛΟ το προσωπικο(Γεια σου ρε Γιουλη...),οι μισθοι ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ για τα στελεχη κι οι υπολοιποι παιρνουν τις συμβασεις,το ρουφιανιλικι απο τους κομματικους δινει και παιρνει και ΟΧΙ δεν ειναι ολοι οι εργαζομενοι ΚΚεδες.Η πλειοψηφια των εργατων του 902 δεν ειναι οργανωμενοι στο κομμα(αυτο δειχνει και το ποιον αυτων που διοικουν εκει μεσα-ουτε τους δικους τους δεν μπορουν να πεισουν...)


athens.indymedia



Δικαιολογεί τις απολύσεις στην «Τυποεκδοτική» η Παπαρήγα

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την κυβερνητική πολιτική απέναντι στα λαϊκά εισοδήματα, πέταξε το γάντι στην κ. Παπαρήγα ότι το κόμμα της ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους εργαζόμενους, λέγοντας: «Ησασταν από τους πρώτους που προχωρήσατε σε μαζικές απολύσεις στις δικές σας επιχειρήσεις. Η επιχείρηση δεν είναι σοσιαλιστική νησίδα στον καπιταλιστικό ωκεανό».
Η γ.γ. του ΚΚΕ απάντησε ότι «η "Τυποεκδοτική" δρα μέσα στον καπιταλισμό» και ότι πρόκειται για «επιχείρηση για να εκδίδουμε την εφημερίδα και τα έντυπά μας και για να μην εξαρτιόμαστε από τους άλλους». Απέδωσε τις απολύσεις στο γεγονός ότι έφυγαν πελάτες που έκαναν δικές τους μονάδες και έκανε γνωστό ότι η «Τυποεκδοτική» έχει σήμερα φέσια εκατομμυρίων ευρώ.
«Οταν πέφτει η παραγωγή, η λύση είναι να νοικοκυρέψεις τα πράγματα», ήταν η δικαιολογία της κ. Παπαρήγα για τις απολύσεις.



ethnos.gr

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...