29 Νοεμβρίου 2010

Ανάγκη αντιρατσιστικής αντιφασιστικής δράσης στην Ηγουμενίτσα



χρυσαυγίτης που ποζάρει στο Facebook του με δυο αυτόματα καλασνικοφ στα χέρια και ενα πιστόλι στη μέση του, πυροβολεί εναντίων 5 μεταναστών τραυματίζοντας σοβαρά τον ένα .



Στις 10-11-2010 Κούρδοι μετανάστες στη προσπαθειά τους να περάσουν στην Ιταλία μεσω του λιμανιού Ηγουμενίτσας μπήκαν κρυφά σε μια νταλίκα.Ο οδηγός της νταλίκας κατευθήνθηκε στη Παραμυθιά Θεσπρωτίας και όχι προς την Ιταλία.Οι μετανάστες μόλις το αντιλήφθηκαν κατέβηκαν απο τη νταλίκα στο βενζινάδικο AVIN που βρίσκεται στην Εγνατία στο ύψος της Παραμυθιάς 18 χλμ περίπου έξω απο την Ηγουμενίτσα.Αφού κατεβηκαν αμέσως μπήκαν σε μια διπλανή νταλίκα που ήταν και αυτή σταθμευμένη στο ίδιο βενζινάδικο.Ο οδηγός της δεύτερης νταλίκας πέρασε με το όχημα του στο απέναντι βενζινάδικο CYCLON.Μέσα σε ένα λεπτό υπάλληλος της AVIN πέρασε στο CYCLON και ειδοποίησε τον οδηγό της νταλίκας και τον ιδιοκτήτη του βενζιναδικου CYCLON οτι είδε μετανάστες να μπαίνουν στη νταλίκα του οδηγού.Μολις άρχισαν να ψάχνουν τη νταλίκα οι μετανάστες το αντιλήφθηκαν βγήκαν απτη νταλίκα και άρχισαν να τρέχουν προς την Εγνατία.Ο οδηγός άρχισε να παραπονιέται για τη κατάσταση στο οτι αφήνει το όχημα του στο βενζινάδικο και μπαίνουν κρυφά μετανάστες.Συμφωνα με μαρτυρίες κάποιος τύπος που ήταν στο βενζινάδικο είπε στον οδηγό ''θα το κανονίσω εγώ''.Έπειτα μπήκε σε ένα μικρό άσπρο βανάκι πλησίασε τους μετανάστες και τους πυροβόλησε 3 φορές χωρίς να τραυματίσει κάποιον.Οι μετανάστες άρχισαν να τρέχουν μεσα στην Εγνατία και μετα απο 10 λεπτά το άσπρο βανάκι επέστρεψε αυτή τη φορά μπροστά απο τους μετανάστες. Κατέβηκε ο ίδιος τύπος με ξυρισμένο κεφάλι και πυροβόλησε άλλες 6 φορές και εξαφανίστηκε.Αυτή τη φορά 2 σφαίρες βρήκαν τον 1 απο τους 5 Κούρδους.Οι μετανάστες πήραν τηλέφωνο το 100 νομίζοντας πως θα έρθει ασθενοφόρο.Όταν έφτασε η αστυνομία βρήκε τον ένα μετανάστη αιμόφυρτο ενώ οι υπόλοιποι μετανάστες τους ζητούσαν να βρουν τον πιστολέρο που τους έριξε.Η απάντηση των αστυνομικών ηταν οτι δεν είναι δικιά τους δουλειά κάλεσαν ασθενοφόρο και έφυγαν.Το ασθενοφόρο μετέφερε το μετανάστη στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου χειρουργήθηκε αμέσως.Αποτέλεσμα του τραυματισμού του απο τις σφαίρες ήταν να χάσει τον ένα του όρχη να τραυματιστεί άσχημα στο πέος του και ένα τραύμα στο μηρό του γλιτώνοντας το θάνατο απο την αιμοραγία σύμφωνα με την ενημέρωση του γιατρού.Τα τραύματα ήταν διαμπερή αφου πυροβολήθηκαν με πιστόλη απο απόσταση 8-10 μέτρων.Το βενζινάδικο CYCLON είναι ιδιοκτησία φασίστα χρυσαυγίτη οπου ποζάρει στο Facebook του με δυο αυτόματα καλασνικοφ στα χέρια και ενα πιστόλι στη μέση του.Το ίδιο άτομο και ενώ είχε να μπει στο Facebook του απο τις 11 αυγούστου μπήκε την επομένη της επίθεσης 11-11-2010 και έσβησε τις 3 φωτογραφίες με τα όπλα που κρατάει.Το βενζινάδικο αυτό είναι σφηκοφωλιά χρυσαυγιτών. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
---------------------------------------------------------

Όχι άλλες σφαίρες σε νεολαίους και κατατρεγμένους πρόσφυγες

Ο αγώνας κατά της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής συνεχίζεται. Είναι αγώνας υπεράσπισης δικαιωμάτων ευπαθών ομάδων ανθρώπων, που αφορά όλους μας και θα τον συνεχίσουμε πιο εντατικά. Δεν πρέπει να μας τρομοκρατούν για να υποχωρήσουμε, γιατί αύριο θα έρθει και η δικιά μας σειρά.
Γι αυτό θα πρέπει να βάλουμε όλοι πίσω τους εγωισμούς και τα μικροσυφέροντά μας και με κοινή δράση να απαντήσουμε στις φασιστικές συμπεριφορές.
Η αστυνομία και η λιμενική αστυνομία έκαναν κάποιες επιχειρήσεις-σκούπα κατά των μεταναστών στην Ηγουμενίτσα το τελευταίο διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό ολίγοι ένστολοι (μάλλον από την λιμενική αστυνομία) υπερέβαλαν σε ζήλο και ξυλοκόπησαν άγρια κάποιους μετανάστες με αποτέλεσμα να προκληθούν κατάγματα σε ορισμένους από αυτούς. Τα γεγονότα αυτά δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα.
Μην ξεχνάμε και τον ξυλοδαρμό που οδήγησε στο θάνατο τον πρόσφυγα Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ πριν από 1,5 περίπου χρόνια.
Φραστικές επιθέσεις δέχτηκαν από «αγανακτισμένους πολίτες» μέλη του αντιρατσιστικού κινήματος στην Ηγουμενίτσα που όσο πάει δυναμώνει. Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο υλοποίησης των εισιτηρίων πρόσβασης 3€ στις μονάδες υγείας πολλοί ελπίζουν πως οι μετανάστες θα ξαναγίνουν αόρατοι. Άλλοι πάλι καταλαβαίνουν πως η οργή του κόσμου γίνεται σιγά-σιγά ποτάμι που ξεχειλίζει και μαζί ντόπιοι και μετανάστες θα κάνουν το σύστημα εισιτηρίων ανενεργό και ανεφάρμοστο.
Επίσης πυκνώνουν τα μηνύματα συμπαράστασης από τους εδώ μετανάστες και δημοκράτες πολίτες (που γνωρίζουν καλά από προσφυγιά και μετανάστευση), αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα. Το όλο ζήτημα αναδεικνύεται σε πολλές διαστάσεις και ανοίγει συζητήσεις για κέρδη από τα ματωμένα μονοπάτια της μετανάστευσης, τις επιπτώσεις της πολιτικής του Κράτους-λάφυρο για τους ημέτερους και τα μεγάλα συμφέροντα γύρω από τη διακίνηση, τα σύνορα και το λιμάνι. Αναδεικνύεται και η ανεπάρκεια των αρμόδιων θεσμικών φορέων που βλέπουν τις ευθύνες τους σαν μπαλάκι που ο ένας το πετάει στον άλλο, ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν καθημερινά για φαγητό στα σκουπίδια.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...