21 Νοεμβρίου 2010

Η “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” δωρεαν από τους εργαζόμενους της “Απογευματινής”

Οι 130 απλήρωτοι και υπό την απειλή της πτώχευσης εργαζόμενοι της “Απογευματινής” κάνουμε αύριο πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο: Η δική μας εφημερίδα, η “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ”, κυκλοφορεί ως free press έντυπο. Αναζητήστε την σε όλα τα σημεία διανομής δωρεάν εφημερίδων.

Επιθυμία μας με την έκδοση της “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” είναι να αναδείξουμε όχι μόνο το δικό μας πρόβλημα, ιδιαίτερα εν όψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” και εκδικάζονται στις 23 Νοεμβρίου, αλλά μέσω του ρεπορτάζ και τα προβλήματα που “καίνε” την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους. Προσφέρουμε ουσιαστική και αδέσμευτη ενημέρωση. Ζητάμε συμπαράσταση από τους αναγνώστες μας. Και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Είμαστε παρόντες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη σωτηρία της ιστορικής αυτής εφημερίδας.

Το περίεργο είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” κ.Κώστας Σαραντόπουλος από την πλευρά του κάνει και σήμερα ό,τι μπορεί για να βυθίσει το σκάφος: Προκειμένου να εμποδίσει τους 130 απλήρωτους εργαζόμενους να εκδώσουμε την “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ”, έστειλε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής εξώδικο στο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ, ζητώντας απ’ αυτό να μην διανείμει την εφημερίδα στα περίπτερα! Το ΑΡΓΟΣ βρήκε την ευκαιρία να “κρυφτεί” πίσω από ένα απλό εξώδικο , το οποίο δεν έχει καμία πραγματική νομική αξία, για να μη διανείμει το φύλλο, παρόλο που δεν ήταν υποχρεωμένο να το κάνει, δεδομένου ότι ο κ.Σαραντόπουλος δεν έκανε ασφαλιστικά μέτρα (και αφού άλλωστε ο τίτλος “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” είναι κατοχυρωμένος από εμάς).
Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε γιατί ο κ.Σαραντόπουλος προέβη σε αυτή την επιθετική ενέργεια, τη στιγμή που η έκδοση της “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” ουσιαστικά ενισχύει τον τίτλο “Απογευματινή”. Εάν νόμιζε ότι με τον τρόπο αυτό θα μας σταματούσε, έκανε προφανώς λάθος. Η εφημερίδα δεν θα κρεμαστεί στα περίπτερα, αλλά θα κυκλοφορήσει κανονικά ως free press έντυπο. Και φυσικά, δε λέμε εδώ "αντίο". Λέμε "εις το επανιδείν".

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η “Απογευματινή” είμαστε εμείς. Και εμείς θέλουμε αυτή η φωνή να μη σιγήσει. Για αυτό και εκδίδουμε αύριο την “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ”, με “μασκότ” τον Φειδία. Και ελπίζουμε η σοφία της δικής μας κουκουβάγιας να οδηγήσει το σκάφος αυτό σε ασφαλές λιμάνι.

Εχουμε μπροστά μας ένα μακρύ και δύσκολο δικαστικό αγώνα. Η αίτηση πτώχευσης θα εκδικαστεί στις 2 Φεβρουαρίου. Αύριο, 23 Νοεμβρίου έχουμε το πρώτο από τα δικαστήρια (ασφαλιστικά μέτρα) που έχει καταθέσει η επιχείρηση εναντίον μας και με το οποίο ζητά να μην επιτρέπεται πλέον στους 130 απλήρωτους εργαζόμενους ούτε η προσπάθεια είσπραξης των χρημάτων μας , με κατασχέσεις ή άλλους νόμιμους τρόπους. Εμείς όμως έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Καλούμε παράλληλα τον κ.Σαραντόπουλο έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να αλλάξει στάση, για να μπορέσουμε να σώσουμε την ιστορική αυτή εφημερίδα. Tα δικαιώματα μας όμως είναι αδιαπραγμάτευτα.

Εργαζόμενοι στην "Απογευματινή"


Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...