17 Νοεμβρίου 2010

Η Frontex είναι στρατός του Δ.Ν.Τ.


Όταν κάνουν φτερά δικαιώματα και κατακτήσεις, όταν συντάξεις, πρόνοια και μισθοί χαρίζονται στους διεθνείς τραπεζίτες, όταν ο κοινωνικός πλούτος μεταβιβάζεται στις πολυεθνικές, τότε έχει έρθει η ώρα να μπει φραγμός. Όμως τα σύνορα που ορθώνονται είναι για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες…

Τα παπαγαλάκια των αφεντικών επιμένουν στο ίδιο τροπάρι: οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες δεν χωράνε στη χώρα μας – μα με την επικράτηση του καπιταλισμού της καταστροφής η ελλάδα δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε τους ντόπιους… Η αγροτική παραγωγή και η βιοτεχνία διαλύθηκαν, η ύπαιθρος και τα δάση εγκαταλείφθηκαν, τα νερά κι οι θάλασσες μολύνθηκαν.

Δύο δεκαετίες καταναλωτισμού και γκλαμουριάς έκρυψαν τη διάλυση των μέσων εξασφάλισης της ζωής και τη μεταφορά της παραγωγής σε χώρες φτηνής εργασίας και υπερεκμετάλλευσης.
Δύο δεκαετίες εξαθλίωσης των μεταναστών και μετατροπής των ανθρώπινων δικαιωμάτων από δικαίωμα όλων σε προνόμια για τους ντόπιους άνοιξαν τελικά το δρόμο για την κατάργηση των δικαιωμάτων και των ντόπιων.

Τώρα ο εργασιακός μεσαίωνας μπορεί να εγκαθιδρυθεί και εδώ.
Τώρα οι ντόπιοι σαστισμένοι βλέπουν να υποδουλώνονται στους τραπεζίτες, να βρίσκονται στο έλεος των πολυεθνικών.
Τώρα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίο τράγο, ένας αντιπερισπασμός από την αναζήτηση των πραγματικών υπευθύνων.

Τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, στον Άγιο Παντελεήμονα, συσσώρευσαν εσκεμμένα ανθρώπους και δυστυχίες για να δημιουργηθεί μια φιδοφωλιά εκτροφής φασιστικού λαϊκισμού – ως αντίδοτο στις εξεγέρσεις που φοβούνται πως θα’ρθουν. Δεν θα τους περάσει.

Η Frontex ως σύμβολο βάζει ένα όριο:
τα σύνορα ελεύθερα για το χρηματιστικό κεφάλαιο, τις πολυεθνικές και τους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς, τις off-shore εταιρίες και το δουλεμπόριο εργαζομένων. Tα σύνορα κλειστά για τους ανθρώπους, τις ανάγκες, τα δικαιώματα.

και εμείς βάζουμε ένα άλλο:
από τη μια πολυεθνικές, τραπεζίτες, φασίστες, όλα τα αποκρουστικά εξαμβλώματα του χρεοκοπημένου καθεστώτος.
Aπό την άλλη εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, προσωρινοί, απολυμένοι, νεόπτωχοι, πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους τα σύνορα είναι αδιάβατα, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά ανακωχή.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα σε χωματερή ανθρώπων και δικαιωμάτων.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι θύματα - είναι άνθρωποι που αρνήθηκαν να αποδεχθούν το μέλλον που τους επεφύλασσαν πολυεθνικές και τραπεζίτες. Και τώρα πρέπει όλοι μαζί, μετανάστες και ντόπιοι να πολεμήσουμε ενάντια στον κοινό εχθρό.

Όλοι μαζί! Πιο πολλά στόματα, πιο δυνατές φωνές. Πιο πολλά χέρια, πιο πολλές γροθιές!

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...