25 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση-απάντηση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων του "Σκάι 100,3" στην εργοδοτική επίθεση Αλαφούζου


Ο Αλαφούζος, παίρνοντας τα ηνία της εργοδοτικής επίθεσης από τον Ψυχάρη, ανακοινώνει περικοπές μισθών απαιτώντας από τους εργαζόμενους στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, ως προπομπός της τρόικας και της κυβέρνησης, δίνοντάς τους το περιθώριο να το «σκεφτούν» μόλις μέσα σε μια εβδομάδα. Έχει προηγηθεί ο Ψυχάρης, που με το κλείσιμο των «Ελληνικών Γραμμάτων», τις 60 απολύσεις στον ΔΟΛ και τραμπούκικες λεκτικές και σωματικές πιέσεις απέναντι στους ίδιους τους εκπροσώπους των εργαζομένων, προσπαθεί να αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατία που ασκείται στους εργασιακούς χώρους.

Τα ραδιόφωνα - δημοτικά και ιδιωτικά - αποψιλώνονται από τους εργαζόμενους, διατηρώντας παράνομα άδειες λειτουργίας που έλαβαν υπό τον όρο ότι θα τα δουλεύουν άνθρωποι και όχι play list, ενίοτε της μουσικής, εκάστοτε της ενημέρωσης.

Τι κι αν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι τους παίρνουν τα «σώβρακα»; Οι συνδικαλιστές το χαβά τους! Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε χθες η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ (που συνεδρίασε εκτάκτως!) «μετά την απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής μείωσης μισθών και κατάργησης των ΣΣΕ στον όμιλο ΣΚΑΪ και τις απολύσεις από το ραδιόφωνο του ΑNTΕΝΝΑ και του FREEDOM», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και, για το ρεζουμέ, τι αποφάσισε; Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη γενική απεργία! Δηλαδή, τη μέρα που η εργοδοτική επίθεση αποκορυφώνεται, σφυροκοπώντας πλέον προς όλες τις κατευθύνσεις, οι συνδικαλιστές όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ απαντούν δυναμικά (και, κυρίως, άμεσα) με 24ωρη απεργία σε… 22 μέρες.

Κατά τα λοιπά, το Διασωματειακό καλεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στην είσοδο του «ΣΚΑΪ» (προφανώς για να τρομάξει πιότερο τον Αλαφούζο). Και σε μια (ακόμη πιο γενναία κίνηση) καλεί την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών) στην οδό Ακαδημίας 20 (γραφεία ΕΣΗΕΑ) και πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας (δίχως καν την κήρυξη των παραδοσιακών και μη εξαιρετέων «στάσεων εργασίας», προφανώς, ποντάροντας αποκλειστικά στην αγωνιστικότητα του κλάδου).

Οπωσδήποτε, πιο αποφασιστική εμφανίζεται η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων στο Ραδιόφωνο του «Σκάι 100,3 στην οποία αναφέρεται:

Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Σκάι δεσμεύτηκαν στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, ότι δεν θα υπογράψουν τις «ατομικές συμβάσεις » εργασίας που η διεύθυνση του σταθμού απαιτεί, προκειμένου να κατοχυρώσει τη μείωση της μισθοδοσίας τους κατά 10%. Οι εργαζόμενοι δεν προτίθενται να απεμπολήσουν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, να καταστρατηγήσουν δηλαδή τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εξέφρασαν μάλιστα την πεποίθησή τους ότι οι μόνες αρμόδιες για την διαπραγμάτευση των συμβάσεών τους είναι οι συνδικαλιστικές ενώσεις τους. Καλούν την ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό να τους στηρίξουν έμπρακτα.

Την ανακοίνωση αυτή την συνυπέγραψε η κοινή συνέλευση που ακολούθησε όλων των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Την ίδια στιγμή, στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 απέμειναν πλέον ελάχιστοι εργαζόμενοι μετά τις μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων χθές. Συνολικά, απολύθηκαν 8 δημοσιογράφοι και παραγωγοί από έναν σταθμό που έχει άδεια να λειτουργεί μόνο ως ενημερωτικός. Τι να έκαναν, μέσα σε αυτή την κατάσταση οι άμοιροι εκδότες που συνεδρίασαν χθες; Δεν κατάφεραν για δεύτερη φορά να εκλέξουν το διοικητικό τους συμβούλιο για την ένωσή τους (ΕΙΗΕΑ).

Και πάλι, λόγω (τεχνητής) έλλειψης απαρτίας, μετά και την (τεχνητή) παραίτηση του Σ. Ψυχάρη από την προεδρία, δεν κατάφεραν να εκλέξουν νέο συμβούλιο. Νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών δεν ορίστηκε (προφανώς, λόγω… αδυναμίας χειρισμού των καταστάσεων) και έτσι θα παραμείνουν ακέφαλοι μέχρι τον Ιανουάριο, ώστε να έχουν επιβληθεί οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...