27 Νοεμβρίου 2010

Η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή για τον μπάτσο δολοφόνο στο Λος Άντζελες


Την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, το δικαστήριο του Λος Άντζελες καταδίκασε με τη μικρότερη προβλεπόμενη ποινή το δολοφόνο του Όσκαρ Γκραντ (Oscar Grant). Ο πρώην μπάτσος Johannes Mehserle, που την Πρωτοχρονιά του 2009 πυροβόλησε και σκότωσε τον Όσκαρ Γκραντ στο Ώκλαντ της Καλιφόρνιας, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης. Έχοντας συμπληρώσει 146 μέρες προφυλακιστέος και λόγω «καλής διαγωγής», του χαρίζονται άλλες 143, έτσι θα αποφυλακιστεί σε ένα χρόνο και κάτι.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του κόσμου στο Ώκλαντ. Αυθόρμητη πορεία που έγινε χθες με 500 άτομα, αναρχικούς και άτομα από τα γκέτο, καταστάλθηκε από μπάτσους που προχώρησαν σε 152 συλλήψεις στην 6η Λεωφόρο. Είχαν ήδη σπάσει την πρώτη γραμμή των μπάτσων και προχώρησαν άλλα 2 χιλιόμετρα. Οι περισσότεροι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο, ένας διαδηλωτής αντιμετωπίζει την κατηγορία της κλοπής όπλου από μπάτσο και μπορεί να μπει φυλακή παραπάνω χρόνο απ’ ό,τι ο μπάτσος που δολοφόνησε τον Όσκαρ… Ακολούθησαν εκδηλώσεις στη μνήμη του θύματος. Προφανώς, για μία ακόμα φορά ένα δικαστήριο έβγαλε λάδι άλλον έναν μπάτσο δολοφόνο: Ο συγκεκριμένος εν ψυχρώ αφαίρεσε τη ζωή από τον -23χρονο τότε- Όσκαρ Γκραντ.

Στις 22 και 23 Οκτώβρη 2010 στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν πορείες και εκδηλώσεις για τη «15η Μέρα Διαμαρτυρίας ενάντια στην Αστυνομική Βαρβαρότητα», σε όλη τη νότια Καλιφόρνια. Στις 22 Οκτώβρη στο ανατολικό Ώκλαντ διοργανώθηκε μικροφωνική κοντά στο Fruitvale BART και ακολούθησε διαδήλωση στην περιοχή.


Περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά και φωτογραφίες εδώ:

http://www.indybay.org/newsitems/2010/11/05/18663245.php

http://www.indybay.org/newsitems/2010/10/17/18661598.php


Το βίντεο της δολοφονίας:











contra info

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...