29 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση σε συνέδριο με θέμα "Μεταρρύθμιση & Πολιτική" στο Ρέθυμνο

Σήμερα το πρωί έγινε παρέμβαση κατά τη διάρκεια 2ήμερου συνεδρίου που ξεκίνησε στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

Γύρω στα 50 άτομα από την αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο μπήκαν μέσα και διέκοψαν τη λειτουργία του συνεδρίου.
Ανοίχτηκαν πανό ("Τις μεταρρυθμίσεις της κυριαρχίας θα απορρυθμίσει η κοινωνική αντίσταση"),φωνάχτηκαν συνθήματα και κράχτηκαν οι ομιλητές.


Το δημαρχείο, μέσα και έξω, ήταν γεμάτο από νωρίς το πρωί μπάτσους (καπελάκιδες και οπκε) και ασφαλίτες. Ανάμεσα τους ακόμα κι ο διοικητής ασφαλείας κι ο αστυνομικός διευθυντής ρεθύμνου.

Η οργάνωση του συνεδρίου έγινε στα μουλωχτά και το περιεχόμενο με τους ομιλητές ανακοινώθηκαν από τα καθεστωτικά μμε μόλις δύο μέρες πριν την έναρξη. Το συνέδριο αποφασίστηκε να γίνει στο δημαρχείο προφανώς για να μπορέσουν να αστυνομέυσουν και να περιορίσουν όσο μπορούν τις αντιδράσεις (αφού σε πανεπιστημιακό χώρο θα έπρεπε να καταλύσουν πρώτα το άσυλο για να μπορέσουν να φυλάξουν τόσοι μπάτσοι τα αφεντικά τους).

Το θέμα του συνεδρίου είναι "Μεταρρύθμιση & Πολιτική: Ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικής σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο". Συμμετέχει μεγάλο κομμάτι της κυριαρχίας: υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη, στελέχη της αντιπολίτευσης, ευρωβουλευτές, βουλευτές σημαντικών επιτροπών της βουλής και τομεάρχες, πρόεδροι think tanks, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, στελέχη Διεθνών Οργανισμών, τεχνοκράτες, πρυτάνεις και πρόεδροι πανεπιστημίων, δικαστικοί και τεχνοκράτες

περισσότερα για το συνέδριο και ποιοί μετέχουν εδώ:
goodnet
soc.uoc
---------------------------

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...