25 Νοεμβρίου 2010

Πορεία 3000 μαθητών στο Ηρακλειο Κρήτης

Ο ογκος της πορειας ξεπερασε τα 3000 ατομα στο σημερινό συλλαλητήριο, το οποιο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο ενάντια στο νόμο πλαίσιο για το «Νέο Σχολείο», τα ΑΕΙ, την πολιτική του μνημονίου, αλλά και στην ενέργεια της αποστολής εγγράφου από τον Εισαγγελέα Ηρακλείου, στη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας, όπου αναφερόταν η ποινικοποίηση των καταλήψεων.

Αναλυτικά υπολογιζεται οτι ηταν κοντα στους 2.500-3.000 μαθητες χωρις φοιτητες-καθηγητες που ηταν γυρο στους 300..Πολυ παλμο και ενταση απο ολη την πορεια που αυτο εμεινε αμειωτο μεχρι τελος..Ο αριθμος της πορειας μεγαλος για τα δεδομενα του ηρακλειου και ειδικα για των μαθητων(την στιγμη που η κεφαλη εφτανε πλατεια ελευθεριας η ουρα ηταν αγιο μηνα)

Οι μαθητές και οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους.

Στην πορεία που ακολούθησε οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στην οδό Αβέρωφ και κάποιοι από αυτούς εκσφενδόνισαν αυγά και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ στο νομό Ηρακλείου υπό κατάληψη τελούν 13 λύκεια, 15 γυμνάσια, 5 ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, το Μουσικό και το Καλλιτεχνικό, καθώς και τα σχολεία σε Γάζι, Γούβες, Μελέσες, Μοίρες και Πόμπια.

Αύριο στις 9.30 το πρωί ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης θα συναντηθεί με τον Εισαγγελέα κ. Νίκο Μαρκάκη, για να συζητήσουν το θέμα με το περιβόητο έγγραφο, που έστειλε στη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας.

Επίσης μαθητές αθλητικών σχολείων του νομού και ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκης, συναντήθηκαν με τη νομάρχη κ. Σχοιναράκη, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Καρούντζο, σε μια προσπάθεια αναζήτησης λύσης για το πρόβλημα που ανέκυψε από την διακοπή της δωρεάν μεταφοράς τους από και προς τα σχολεία τους και τα αθλητικά κέντρα.

πηγές : athens.indymedia inews

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...