10 Ιουνίου 2011

Ενημέρωση από την δίκη του Άρη Σειρηνίδη στον 98fm, ενός ανθρώπου που διώκεται για τα φρονήματα του

Logo
κλικ στην εικόνα για ενημέρωση απο το δικαστήριο

Το DNA του τρόμου!

Ως «πιλοτική για το DNA» χαρακτήρισε ο Γιάννης Βρεττός, ένας εκ των συνηγόρων του Άρη Σειρηνίδη, τη δίκη του κοινωνικού αγωνιστή που ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Ιουνίου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την περασμένη Πέμπτη.
Ο κ. Βρετός ανέφερε πως κανείς από τους αστυνομικούς δεν έχει δει τη χειρουργική μάσκα επάνω στην οποία βρέθηκε –σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η αστυνομία- δείγμα DNA του κατηγορούμενου. «Ευτυχώς που ο Άρης Σειρηνίδης εκείνη τη μέρα δε βρισκόταν κάπου μόνος ή με τη φίλη του και βρισκόταν σε δημόσιο χώρο όπου τον είδαν 10 τουλάχιστον άνθρωποι, και όχι στο χώρο του πυροβολισμού» πρόσθεσε ο Γιάννης Βρετός..
Με βάση, λοιπόν, το δείγμα DNA, κάτι το οποίο αμφισβητείται και διεθνώς από επιστήμονες, ο Άρης Σειρηνίδης βρίσκεται προφυλακισμένος από τις αρχές Μαΐου του 2010, κατηγορούμενος για υπόθεση πυροβολισμού εναντίον κλούβας των ΜΑΤ που έγινε στη Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια το καλοκαίρι του 2009.
Από τη μεριά του ο συνήγορος Σπύρος Φυτράκης ξεκίνησε λέγοντας πως «πηγαίνουμε σε μια άνετη δίκη» και εκδήλωσε τη βεβαιότητά του για την αθώωση του Άρη Σειρηνίδη, αφού με τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να τον καταδικάσει.
Για «εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο» μίλησε η συνήγορος Άννυ Παπαρούσου, αναφερόμενη στο γεγονός πως η δίκη ξαναρχίζει από την αρχή και ταυτόχρονα στο ενδιάμεσο διάστημα το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Σειρηνίδη. Και αυτό «αποφασίστηκε από τους τακτικούς δικαστές οι οποίοι εξοβέλισαν τους ενόρκους», τόνισε η κ. Παπαρούσου.
Θυμίζουμε πως η δίκη είχε ξεκινήσει στις 9 Μαρτίου και, ενώ ουσιαστικά είχε ολοκληρωθεί με την κατάθεση σχεδόν όλων των μαρτύρων, συνέβη το πρωτοφανές: στις 15 Απριλίου η μέχρι τότε διαδικασία ακυρώθηκε από το δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε επανάληψή της με νέα σύνθεση έδρας και ενόρκων. Αιτιο0λογία; Η ασθένεια της προέδρου!
Όλα τα παραπάνω δείχνουν με τον πιο εμφανή τρόπο πως πρόκειται για μια «ξεκάθαρα πολιτική δίωξη ενός ανθρώπου ο οποίο διώκεται για τα φρονήματα του», ανέφερε ο Γιάννης Σερίφης.
Τη συμπαράσταση του στον Άρη Σειρηνίδη εξέφρασε και ο Κλ. Σμυρναίος εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστηρίου Καθηγητών, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σιωπή επιστημόνων και καθηγητών βιοηθικής αναφορικά με το κατηγορητήριο το οποίο στηρίζεται στο DNA.
Από τη μεριά της ΑΚΟΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στράτος Κερσανίδης ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δε φαίνεται να είναι ούτε η τελευταία που το κράτος εκδικείται, κατασκευάζοντας ενόχους και ταλαιπωρώντας ανθρώπους. «Αυτό που μένει σε μας και οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, είναι η αλληλεγγύη, το μόνο μας όπλο για να αντιμετωπίσουμε την αγριότητα των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους», συμπλήρωσε.
Η μητέρα του κατηγορούμενου, υπεραμύνθηκε των πολιτικών απόψεων και των αγώνων του γιου της, λέγοντας πως έτσι τον θέλει και όχι παιδί που να κάθεται στον καναπέ. Είπε πως το κράτος πάντοτε κυνηγούσε τους ανθρώπους που αγωνιζόταν, όπως παλιότερα του κομμουνιστές με βάση το διαβόητο «ιδιώνυμο», νόμο «περί προστασία του κοινωνικού καθεστώτος», κάτι που όπως φαίνεται αναβιώνει και στις μέρες μας. Εξέφρασε δε την πεποίθησή της πως πρόκειται για πολιτική, φρονηματική δίωξη, εξαιτίας της πολύμορφης δράσης του γιου της, στον αντιεξουσιαστικό χώρο και τους κοινωνικούς αγώνες.

http://kersanidis.wordpress.com/2011/06/05/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B7/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...