8 Ιουνίου 2011

Κινητοποιήσεις - Συγκεντρώσεις κατά των ιδιωτικοποιήσεων την Πέμπτη


Ημέρα αντίδρασης στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ είναι η Πέμπτη για αυτό και έχουν προκηρυχθεί 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες αυτές τις ΔΕΚΟ, με την ΑΔΕΔΥ να προχωρά σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο πραγματοποιούν Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στην ΕΡΤ, διοικητικών, τεχνικών και δημοσιογράφων, δεν θα μεταδοθούν απο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ούτε θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΡΤonline, ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές.

Έτσι σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στα ταχυδρομεία και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, στα λιμάνια που χαρακτηρίζουν σκάνδαλο με πολιτικές και ποινικές διαστάσεις την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, και στην ΕΥΔΑΠ οι εργαζόμενοι της οποίας μιλούν για ξεπούλημα του φυσικού αγαθού όπως το νερό.

Όσο για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς αυτοί επέλεξαν με εξαίρεση τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας για να διευκολύνουν τη μετάβαση των συναδέλφων τους από άλλες ΔΕΚΟ στο συλλαλητήριο της Κλαυθμώνος.

Έτσι, τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο αυτά μέσα σταθερής τροχιάς, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Έτσι τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυΟι συρμοί του Μετρό θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν 25 λεπτά πριν από την έναρξη της στάσης, δηλαδή Πειραιάς- Κηφισιά 20:35, Πειραιάς- Ομόνοια στις 20:45, Κηφισιά- Πειραιάς και Ομόνοια 20:35, Ομόνοια- Πειραιάς 21:09 και Ομόνοια- Κηφισιά 20:59).

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί θα σιγήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση καθώς σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, διοικητικοί τεχνικοί και δημοσιογράφοι για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την πρόθεση συρρίκνωσης της ΕΡΤ. Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των σωματείων είναι η αντίθεσή τους στην μετοχοποίηση των ΔΕΚΟ

Σε ξεχωριστή συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ στις 11:00 στην Ομόνοια

Την Πέμπτη επίσης σε πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι αρχικά θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια θα καταλήξουν στην Πλατεία Κλαυθμώνος ζητώντας νέο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, αναπλήρωση μισθολογικών απωλειών και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και προσλήψεις του αναγκαίου μονίμου προσωπικού.

Σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ οι οποίοι στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα πραγματοποιούν σήμερα οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ , οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα επίσης υπάρχει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή εργαζομένων σε 6 οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Πρόκειται για εργαζόμενους στον ΟΣΚ,ΙΓΜΕ, ΕΦΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΤ,ΟΔΔΥ, ΔΕΠΑΝΟΜ και ΘΕΜΙΣ κατασκευαστική, οι οποίοι θεωρούν ότι οι συγχωνεύσεις γίνονται καθ' υπόδειξη της τρόικας και για να μετακυλήσει το κράτος τις υποχρεώσεις του στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/ellada/38-koinonia/8943-2011-06-08-08-04-02.html

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...