1 Ιουνίου 2011

Γιάννης Καυκάς: "Αστυνομικοί προσπάθησαν να με δολοφονήσουν"


"Απαιτώ να τιμωρηθούν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί για τη δολφονική επίθεση που δέχθηκα" λέει ο Γιάννης Καυκάς μέσω της δικηγόρου του.

Μετά από 19 μέρες νοσηλείας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ο Γιάννης Καυκάς βγήκε νικητής και πήρε εξιτήριο την Πέμπτη 30 Μαϊου.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η δικηγόρος του Αντωνία Λεγάκη "ο Γιάννης αυτή τη στιγμή έχει διάυγεια και πιθανότατα από αύριο θα είναι σε θέση να καταθέσει".

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Η κυρία Λεγάκη αποκάλυψε πως "ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν καταθέσει 5 μάρτυρες. Σήμερα έχω στα χέρια μου τα στοιχεία και των επόμενων 5 μαρτύρων και θα τα παραδώσω στην Κρατική Ασφάλεια. Από τους μάρτυρες οι περισσότεροι είναι αυτόπτες, κάποιοι είναι τραυματίες και αυτοί. Ήδη έχει καταθέσει στην ασφάλεια και η κοπέλα που τον βρήκε και τον οδήγησε στη στοά εκεί που κατέρρευσε ο Καυκάς. Ήδη έχει καταθέσει άλλη διαδηλώτρια ότι τους χτυπούσαν με τα γκλομπς και είδε να ανεβοκατεβαίνουν και πυροσβεστήρες στα κεφάλια των διαδηλωτών, αυτοί οι πυροσβεστήρες που έχουν 2 ή 3 άνθρωποι σε κάθε διμοιρία".

ΠΩΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο Γ.ΚΑΥΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Και συνεχίζει λέγοντας "υπάρχει και σειρά άλλων αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι όλοι κατατείνουν στο εξής: Υπήρξε μια συντονισμένη και σχεδιασμένη και φυσικά κατ΄ εντολή - γιατί αυθορμήτως δε δρουν οι υπηρεσίες αυτές -, επιχείρηση της αστυνομίας και ξεκίνησε δημιουργοντας ένα πι, από πίσω δεξιά και κατόπιν αριστερά και ήρθαν μπροστά δημιουργόντας έναν κύκλο μέσα στον οποίο όποιος διαδηλωτής βρέθηκε χτυπήθηκε ανηλεώς. Ανάμεσα σε αυτους ήταν και ο Γιάννης Καυκάς ο οποίος ήταν στη δεξιά πλευρά, γι΄αυτό και τα χτυπήματα είναι στη δεξιά πλευρά. Δέχθηκε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χτυπήματα με γκλομπς, δέχθηκε και δυο χτυπήματα που κατά πάσα πιθανοτητα δεν ήταν από γκλομπ όπως προκύπτει από τη σφοδρότητα που και ο ίδιος αισθάνθηκε και τα τραύματά του υποδεικνύουν. Έχουμε δύο κατάγματα κρανίου που είναι δηλωτικά προς αυτό, δύο ανεξάρτητα κατάγματα τα οποία τέμνονται μεταξύ τους. Εκεί χτυπήθηκε και παράλληλα χτυπιόταν και από τα γκλομπς γι΄αυτό είχε εκτος από τα κατάγματα εκτεταμένες κακώσεις σε όλο το κρανίο του".

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΛΕΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑ

Η κυρία Αντωνία Λεγάκη καταγγέλει στο Νewsit " είναι σαφές για εμάς ότι υπήρξε μια εντολή που κατέτεινε ότι θέλαν να προκαλέσουν θανατηφόρο αποτέλεσμα προκειμένουν όλος αυτός ο κόσμος να τρομοκρατηθεί και να μη ξανακατέβει σε διαδήλωση. Δεν είναι δηλαδή τυχαίος ούτε ο τραυματισμός του Καυκά, ούτε ο τραυματισμός τόσων άλλων διαδηλωτών που ευτυχώς δεν κινδύνευσαν".

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

Η δικηγόρος του Γ.Καυκά ξεκαθαρίζει πως "αυτό που εμείς επιδιώκουμε και θα επιδιώξουμε μέχρι τέλους είναι πρώτα βέβαια και το απαιτούμε ευθύς εξαρχής και από την αστυνομία και από την πολιτική ηγεσία και από την κυβέρνηση, την ανακάλυψη των επίδοξων δολοφόνων και αυτο δεν είναι δύσκολο. Δεύτερον διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός πως η προανάκριση κατατέθηκε στην αστυνομία και όχι σε κάποια δικαστική αρχή, παρ΄ότι είναι αστυνομική υπηρεσία αυτή που ελέγχεται, είναι δηλαδή επί της ουσία διαδικασία εσωτερικού αυτοελέγχου και αυτό γεννά εύλογες αμφιβολίες ως προς το εάν θα επιχειρηθεί ή όχι συγκάληψη ή αν θα γίνουν οι αναγκαίες προσπαθειες για την ανακαλυψη των φυσικών αυτουργών.

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

Τέλος η κυρία Λεγάκη δήλωσε πως "για εμάς οι ηθικοί αυτουργοί είναι ήδη εμφανείς και προφανείς. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι οι ιεραρχικώς προϊστάμενοι που διέταξαν την επιχείρηση που έγινε κατά αυτό τον τρόπο και είναι μόνο τυχαίο το γεγονος πως δεν έχουμε θρηνήσει θύματα όχι ένα αλλά περισσότερα του ενός και βεβαίως η πολιτική ηγεσία που έχει εκτός από την πολιτική ευθύνη, για εμάς και την εντολή για αυτήν την βάρβαρη πολιτική".

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/06/blog-post_2723.html

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...