29 Μαΐου 2011

Πανευρωπαϊκή δράση εναντίων των τραπεζών 30 Μαΐου

(ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ)

Για μια πραγματική δημοκρατία αμέσως τώρα.
‘Ηδη έχουμε ετοιμάσει την πρώτη ειρηνική δράση για συλλογική και μαζίκη πάλη. Βοήθησε να διαδοθεί το μήνυμα και πάρε μέρος όπου και να βρίσκεσαι!
Οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι αποτέλεσαν την κύρια αιτία της κρίσης και γι αυτό θα είναι ο στόχος της πρώτης ειρηνικής επίθεσης μας.
Την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Μαΐου, θα εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στις τακτικές εκμετάλλευσης που εφαρμόζουν οι τράπεζες, όχι μονο κατά των πολιτών αλλά και κατά των κρατών.
Ξεκινάμε σήμερα μια ειρηνική και αξιοπρεπή προσπάθεια, αρκετά ισχυρή, ώστε να φανεί σαφώς η οργή που αισθανόμαστε, η δύναμή και η δέσμευση μας να φθάσουμε στον τελικό στόχο. Ξεκινάμε σήμερα την πρώτη ειρηνική προσπάθεια που θα δείξει στον κόσμο τη φαντασία μας, την αποφασιστικότητα και τη δέσμευσή μας για την επίτευξη της τελικής μας διεκδίκησης : μιας πραγματικής και δίκαιης δημοκρατίας.
Κάνουμε έκκληση σε όλους εκείνους που συμφωνούν με τις απαιτήσεις μας, να συμμετέχουν σε μια μαζική απόσυρση κεφαλαίου από τις τράπεζες, στις 30 Μαΐου.
Εάν συμφωνείς, σου προτείνουμε να κάνεις την μοναδική αναλήψη του χρηματικού ποσού των 155€ απο τον λογαριασμό σου. Η ανάληψη μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια όλης της ημέρας, κατά προτιμήση από κάποιο ταμείο υποκαταστήματος τράπεζας ή απο ΑΤΜ μηχάνημα.
Ο λόγος για την επιλογή του συγκεκριμένου ποσού, είναι γιατί έπρεπε να επιλέξουμε ένα ποσό συμβολικό αλλά και σεβαστό, ισχυρό ωστέ να αποδείξει στις τράπεζες ότι αυτές οι κινήσεις προέρχονται από την ίδια αγανάκτηση που μας έκανε να κινητοποιηθούμε στις 15 Μαΐου.
Σχετικά με την επιλογή της 30 Μαΐου, πιστεύουμε ότι είναι ένα λογικό χρονικό διάστημα, ώστε το μήνυμα να μπορέσει να διαδωθεί και να φτάσει στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανθρώπων, που θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί ενάντια στην απληστεία των τραπεζών και του καθιερωμένου οικονομικού συστήματος, των φορολογικών παραδείσων και της κερδοσκοπίας. Είμαστε υπέρ του γενικού συμφέροντος, σύμμαχοι της αλληλεγγύης, λάτρεις της αξιοπρέπειας, με λίγα λόγια είμαστε υπέρ των ανθρώπων. Επίσης, έως την ημερομηνία αυτή, θα έχουν περάσει 15 ημέρες από την έναρξη των κινητοποίησεων και θα αποτελέσει την συμβολική στιγμή που θα θυμόμαστε ότι το κίνημά μας έχει μόλις αρχίσει.
Στις 30 Μαΐου, θα ακούστουν όλες οι αγανακτισμένες φωνές από κοινού ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

Στις 30 Μαΐου η φωνή του λαού θα ακουστεί πιο δυνατά από τα πολιτικά κόμματα.

Στις 30 Μαΐου, θα εκφραστεί η αγανάκτηση του λαού, η ενεργή διέκδιση μιας πραγματικής δημοκρατίας, η οποία λαμβάνει υπόψη τα άτομα πέρα από τα οικονομικά, δημοσιονομικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα... τα άτομα υπεράνω των αγορών.
Στις 30 Μαΐου θα κάνουμε ένα βήμα ακόμα προς έναν καλύτερο κόσμο.

Βασιζόμαστε σε εσένα, διάδωσε το μήνυμα. Πάρε μέρος. Θα συνεχίσουμε να βλεπόμαστε κάθε μέρα στις πλατείες.

http://e-freevoice.blogspot.com/2011/05/30_27.html

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...