27 Μαΐου 2011

Ανοιχτή σύσκεψη το Σάββατο από τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα

Το νέο πακέτο μέτρων «Σοκ και Δέος» κυβέρνησης – εργοδοσίας – τροικας έρχεται να ομολογήσει με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο την αποτυχία της κυβερνητικής προπαγάνδας περί προσωρινών θυσιών για την έξοδο από την κρίσης και να αποκαλύψει τον πραγματικό στόχο της επίθεσης που δεν είναι άλλος από την πλήρη αναίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την οριστική διαγραφή του τελευταίου ίχνους του κοινωνικού κράτος.

Παράλληλα ξεπουλά το σύνολο της δημόσιας περιουσίας με διαδικασίες fast truck στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και μαζί μ’ αυτήν τα δικαιώματα των εργαζομένων τους, βάζοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το φως και το νερό. Με μια πολιτική που αυξάνει διαρκώς την ανεργία, εμπεδώνει την επισφάλεια στις εργασιακές σχέσεις και απομυζά τα εισοδήματα των εργαζομένων, καταδικάζει πλατιά κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σ’ ένα απέραντο πειραματικό εργαστήρι , ώστε να εξαπλώσουν τις ίδιες πρακτικές εις βάρος της μισθωτής εργασίας πανευρωπαϊκά.

Η συνταγή τους απέτυχε. Οδηγεί στην καταστροφή. Στο Μνημόνιο διαρκείας να αντιτάξουμε τον αγώνα διαρκείας. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι το δικό μας χρέος. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, καλλιτέχνες, διανοούμενοι να ξεσηκωθούμε ενάντια στη νέα «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Με την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να νικήσουμε.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα καλεί όλους τους φορείς του μαζικού κινήματος, σωματεία, ομοσπονδίες, επιτροπές κατοίκων, επιτροπές «Δεν πληρώνω», φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικές κινήσεις, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καλλιτεχνικές ομάδες σε ευρεία ανοιχτή σύσκεψη το Σάββατο 28 Μάιου στις 6 στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο για τη δημιουργία πλατιάς επιτροπής αγώνα για την ανατροπή των μέτρων.

http://denplirono.wordpress.com/2011/05/26/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BD-2/


Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...