20 Μαΐου 2011

Με όπλο το internet to κίνημα των Indignados εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο


Πρωτοφανής είναι η εξάπλωση του κινήματος διαμαρτυρίας των «Los Indignados» έξω από τα ισπανικά σύνορα, μία δύο ημέρες μετά την κατάληψη της κεντρικής πλατείας Puerta del Sol στη Μαδρίτη, από χιλιάδες νέους και νέες.

Με όπλο το Ίντερνετ, οι διαδηλωτές και τα... κινήματα που «ξέσπασαν» προχθές σε πολλές ισπανικές πόλεις κατά των πολιτικών, της ανεργίας και της διαφθοράς, επιχειρούν τώρα να διαδώσουν το μήνυμα τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως ανακοινώθηκε στον ιστότοπο του κινήματος «Democracia real, Ya!» (Πραγματική Δημοκρατία, Τώρα!), συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν οργανωθεί σε Μπουένος Άιρες, Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο, Μπογκοτά, Βιέννη, στην Πόλη του Μεξικού, Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ, το Εδιμβούργο στη Βρετανία, στην Πάδοβα και το Τορίνο στην Ιταλία, και σε πολλές άλλες πόλεις ανά τον πλανήτη.

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων», όπως έχει χαρακτηριστεί από τον ισπανικό Τύπο, έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του σε διεθνές επίπεδο, με την αυθόρμητη έκρηξη οργής κατά του πολιτικού συστήματος και της οικονομικής και κοινωνικής κατάπτωσης.

Στο ισπανικό Twitter, τα μηνύματα στην κατηγορία #notenemosmiedo, δηλαδή «δε φοβόμαστε» που είναι από τα κύρια συνθήματα των Indignados, είναι από τα πλέον δημοφιλή θέματα αυτή τη στιγμή.


http://mpetskas.blogspot.com/2011/05/indignados.html?spref=fb

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...