19 Μαΐου 2011

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Γεράσιμο Κορωναίο


…αρνούμαστε ολοκληρωτικά το θεσμό του στρατού. Κι αυτή μας η άρνηση δεν πηγάζει από έναν αφελή ειρηνισμό καθώς όσο στρεφόμαστε ενάντια στους πολέμους των εξουσιαστών άλλο τόσο στρεφόμαστε ενάντια στην ειρήνη τους η οποία ουσιαστικά είναι ένας πόλεμος χαμηλής έντασης εναντίον όλων των από κάτω αυτής της κοινωνίας.

…αρνούμαστε να φάμε το παραμύθι του πατριωτισμού και να δεχτούμε ότι ο εχθρός μας είναι αυτοί που έτυχε να γεννηθούν σε κάποια άλλη χώρα γιατί ξέρουμε πως ο εχθρός μας βρίσκεται μέσα στα σύνορα. Και ο μόνος πόλεμος που έχουμε σκοπό να συμμετέχουμε είναι ο ταξικός και κοινωνικός πόλεμος ενάντια σε ένα σύστημα που διασφαλίζει πως κάποιοι λίγοι θα μπορούν να ζουν από την εκμετάλλευση όλων των υπόλοιπων.

…αρνούμαστε να γίνουμε το έμψυχο υλικό των εκάστοτε εθνικών αφεντικών στην κόντρα τους με τα υπόλοιπα αφεντικά προκειμένου να αποκτήσουν μια καλύτερη θέση στους διεθνείς συσχετισμούς εξουσίας.

…αρνούμαστε τέλος να υποστούμε το σωματικό, ψυχολογικό και διανοητικό σακάτεμα που προωθείται μέσω της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας της οποίας μόνος σκοπός είναι η δημιουργία ανθρώπων πειθήνιων, φοβισμένων και υποταγμένων μέσω της προώθησης της δουλοπρέπειας, της ιεραρχίας και του κανιβαλισμού ως συνήθεις κοινωνικές πρακτικές.

Ένας από αυτούς τους αρνητές είναι και ο αναρχικός Γεράσιμος Κορωναίος ο οποίος επιλέγοντας το δρόμο της ολικής άρνησης στράτευσης αρνήθηκε δημόσια να παρουσιαστεί στέλνοντας γράμμα στο στρατολογικό γραφείο πάτρας τον οκτώβρη του 2009.

Και είναι γι’ αυτή του την επιλογή που διώκεται από το κράτος περιμένοντας το στρατοδικείο στο οποίο έχει αποφασίσει να παρουσιαστεί δίνοντας το πολιτικό στίγμα της δίωξής του.

Και είναι γι’ αυτή του την επιλογή που στεκόμαστε αλληλέγγυοι καταλαβαίνοντας πως δεν πρόκειται για προσωπική του υπόθεση και δεν αφορά μόνο αυτόν αλλά και όλους αυτούς κι αυτές που παλεύουν για να πάρουν πίσω τη ζωή τους και συνεχίζουν να αντιστέκονται στις μικρές και μεγάλες εξουσίες που προσπαθούν να μας επιβληθούν με κάθε τρόπο θέλοντας να μας πείσουν πως κάθε αντίσταση είναι μάταιη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΚΟΡΩΝΑΙΟ

και σε όλους τους ολικούς αρνητές στράτευσης

αναρχικοί/ες, αντιεξουσιαστές/στριες, αυτόνομοι/ες, σύντροφοι/ισσες ενάντια στο στρατό

ανοικτή συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 5μμ στο Παράρτημα Πάτρα


http://ipposd.wordpress.com/2011/05/19/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85/



Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...