20 Μαΐου 2011

Αλληλεγγύη στο ισπανικό κίνημα "Real Democracy Now" - Συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Μέσω του facebook προετοιμάζονται καθημερινές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έξω από την ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα.


Το κύμα διαδηλώσεων και καταλήψεων πλατείων που έχει συγκλονίσει την Ισπανία τις τελευταίες ημέρες, έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας. Σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής, έχουν ξεκινήσει η προγραμματίζονται σύντομα αντίστοιχες δράσεις. Ένας χάρτης των αντίστοιχων δράσεων υπάρχει στο παρακάτω λινκ:
http://www.ikimap.com/map/2CYF
Στην Αθήνα, έχει στηθεί ένα group στο facebook, κυρίως από ισπανούς που μένουν εδώ, αλλά στο οποίο μπαίνουν όλο και περισσότεροι έλληνες και ελληνίδες, για να οργανωθούν δράσεις και εδώ.
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_218940354800038
Έχουν κανονιστεί καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από την ισπανική πρεσβεία (Διονυσίου Αεροπαγίτου 21, πολύ κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης) μέχρι και την Κυριακή 22 Μαϊου. Υπάρχει συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 7.00 το απόγευμα, και αντίστοιχες συγκεντρώσεις Σάββατο και Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα. Για το Σαββατοκύριακο ετοιμάζονται διάφορες δημιουργικές δράσεις, ενώ υπάρχει και πρόταση να παραμείνει ο κόσμος και τα βράδια και να κοιμηθεί εκεί, στα πρότυπα των καταλήψεων πλατείων στην Ισπανία.
Προς το παρόν η πρωτοβουλία κυριαρχείται από τη διάθεση αλληλεγγύης στο ισπανικό κίνημα και δεν έχει πάρει "αθηναϊκά" χαρακτηριστικά (η αφίσα π.χ. είναι μόνο στα αγγλικά και τα ισπανικά). Αν συμμετέχουμε όμως και πολλοί από τους "ντόπιους" ίσως η πλατεία Συντάγματος να μην μας φανεί και πολύ μακριά (που δεν είναι κιόλας!).

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1293152

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...