27 Μαΐου 2011

Udo Ulfkotte:"Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει το στρατό στην Αθήνα"

Πριν αρκετούς μήνες το εβδομαδιαίο περιοδικό "Επίκαιρα" αποκάλυψε ότι σε ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων επιδίδονται οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο. Είχε γίνει τότε σχετικός ντόρος, υπηρξαν δημοσιεύματα, κυκλοφόρησε ανάλογο βίντεο:
Εφερε το θέμα στην βουλή το ΚΚΕ για να πάρει μια αμήχανη απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό Ευ. Βενιζέλο του στυλ "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".
Στο ίδιο θέμα επανέρχεται σήμερα το "Δίκτυο Ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος" και η "Αντιπολεμική διεθνιστική Κίνηση"
Στρατιωτικές δυνάμεις με "αποστολή" την καταστολή ταραχών;

Στρατιωτικές δυνάμεις προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε "αποστολές εσωτερικού" (δηλαδή σε αστυνομικά-κατασταλτικά καθήκοντα") γράφει ο έγκυρος Γερμανός αναλυτής, συνεργάτης της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, Udo Ulfkotte. Ας δούμε τα κυριότερα σημεία του άρθρου:

"Στην Αθήνα, η πολιτική κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο. Μετά τις ολοένα και συχνότερες βίαιες συγκρούσεις, η κυβέρνηση προετοιμάζεται τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, να χρησιμοποιήσει το στρατό στην Αθήνα. Για πρώτη φορά από τη στρατιωτική δικτατορία στην ελληνική πρωτεύουσα θα μπορούσε να αναπτυχθεί και πάλι στρατός.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργό Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανέφερε στην ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα Πρώτο Θέμα ότι εξέταζε τη στρατιωτική επιχείρηση στην πρωτεύουσα. Το φόντο είναι η αυξανόμενη βία στους δρόμους (κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), καθώς και η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα από τους μετανάστες.

Πολλοί Έλληνες δεν έχουν ξεχάσει τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του Λαϊκού Μετώπου αριστερά και συντηρητικές ομάδες ούτε η στρατιωτική δικτατορία έληξε μόλις το 1974. Σήμερα, στο πλαίσιο της εθνικής χρεοκοπίας και στις κοινωνικές περικοπές στην Ελλάδα για μια ακόμη φορά τις ομάδες, οι οποίες λαμβάνουν όλο και πιο βίαια ενάντια στην άλλη: τα συνδικάτα, τους αναρχικούς, τους μετανάστες, τους απλούς πολίτες, αστυνομία και οι αρχές ασφαλείας. Ενώ τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι οι Έλληνες γίνονται ολοένα και περισσότερο ρατσιστές, με τυφλό μίσος και οργισμένα κυνηγητά στην Αθήνα. Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική στην επαρχία.

Όλο το πολιτικό φάσμα (με εξαίρεση το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα), αναγνώρισε ότι η αστυνομία έλαβε από την κυβέρνηση εντολές, όπως η βίαιη δράση εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά της λιτότητας, καθώς και τη διάσπασή τους με τη βία. Οι ζωές δεν έχουν σημασία πια. Υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι μάρτυρες από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις που επιβεβαιώνουν αυτά.

Επίσης ο προβοκάτορες κρατικός μηχανισμός έχει διεισδύσει στις τάξεις των διαδηλώσεων, και προκαλούν επεισόδια με σκοπό να δώσει εξουσία στην κρατική αστυνομία ως πρόσχημα, εναντίων των απεργιών. Πάνω από τις κομματικές γραμμές αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση.

O πρωθυπουργός Παπανδρέου ακολουθεί πλέον σαφώς τον παλιό φίλο του από τις τάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην Αιγύπτιο δικτάτορα Μουμπάρακ, ο οποίος κατά τη λήξη της θητείας του και δεν ήξερε τι άλλο να κάνει".

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/udo-ulfkotte/griechenland-athen-bereitet-armeeeinsatz-in-der-hauptstadt-vor.html (σχετική ανάρτηση και στο yened.blogspot.com).

Επί της ουσίας, το ερώτημα είναι αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις σε αποστολές εσωτερικής καταστολής.

Η απάντηση είναι, ΝΑΙ... Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα συνταγματικό κώλυμα σε μικτές περιπολίες με την αστυνομία, όπως είχε γίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που υπήρξε πρόβα τζενεράλε για την επιβολή ενός ανατριχιαστικού πλέγματος παρακολούθησης και καταγραφής, ελέγχου και καταστολής από ένα ολόκληρο πλέγμα ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών, αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, με υπερσύγχρονα και πανάκριβα μέσα, αλλά και με την παρουσία του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με καταρτισθέν σχετικό επιτελικό σχέδιο, με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων ξένων χωρών, το οποίο έλαβε την έγκριση επίσημης κυβερνητικής σύσκεψης, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δεν είναι στενά Αστυνομικό πρόβλημα μόνο. Απαιτούνται ενιαίες και συγκλίνουσες δράσεις όλων των τομέων του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων και των Ε.Δ. της χώρας.

Στα πλαίσια της Νέας Στρατηγικής Αναθεώρησης, στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει συμπεριληφθεί και η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών όπως θεωρούνται από τον αστικό κόσμο τα κοινωνικά κινήματα, η μετανάστευση, η «τρομοκρατία» κλπ..

Έτσι, με γνώμονα το νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του νέου σφαιρικού Δόγματος Ασφαλείας, αναφορικά με τη συμμετοχή και την συμβολή αυτών στην κάλυψη των αναγκών Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, είχαν αποφασιστεί τα εξής: Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να διαθέσει ειδικές δυνάμεις, οι οποίες, ανέλαβαν τη φύλαξη σημαντικών υποδομών και εγκαταστάσεων και την Αστυνόμευση χώρων.

Οι ειδικές αυτές δυνάμεις λειτούργησαν μεν συμπληρωματικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η συμμετοχή τους ήταν κρίσιμη.

Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αποστολές εσωτερικής αστυνόμευσης προβλέπεται ήδη και νομικά κατά βάση από το άρθρο 5 του Ν.2833/2000 και το Π.Δ. 63/2001, με έγκαιρο προσδιορισμό του έργου τους, είτε ως αυτοτελώς ενεργουσών (ανάθεση διακριτών - αυτοτελών αποστολών), είτε με ανάθεση αποστολών, οι οποίες επιβάλλουν διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένων μέσω υπό πλήρη Διοίκηση των Αρχών των Σωμάτων Ασφαλείας (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση περαιτέρω).

Το θέμα είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση. Το 2008 υπήρχε σε κάποιο τμήμα της κυβέρνησης, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε. Τώρα;

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

Ήδη την προηγούμενη βδομάδα αυτές οι σκέψεις βασάνισαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία επιθυμούσε να εκμεταλλευτεί τα πογκρόμ φασιστών εναντίον μεταναστών, για να κατεβάσει τον Στρατό στο κέντρο της Αθήνας ώστε να επιβάλλει την Τάξη. Μια πρακτική εξάλλου που με πρόσχημα το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης, την αντιμετώπιση της Μαφίας και την περισυλλογή των σκουπιδιών έχουν ήδη ακολουθήσει οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.

1. Στα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών, όπως επίσης και στη κατάληψη από τους Νεοναζί του Άγιου Παντελεήμονα, πρωταγωνίστησαν οι Λέσχες Εφέδρων. Οι τελευταίες μπορεί να λειτουργούν ως γιάφκες φασιστών, αλλά βρίσκονται υπό τον πολιτικό έλεγχο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που επίσης τις χρηματοδοτεί. Άρα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «υπήρξε θεατής» της ρατσιστικής δράσης μηχανισμών που ελέγχει!

2. Σαφώς και υπάρχει ένα ολόκληρο νομοθετικό οπλοστάσιο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που προβλέπει τη δράση του στρατού σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους, καθώς οι κυβερνήσεις και οι υπερεθνικοί αστικοί και ιμπεριαλιστικοί σχηματισμοί Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, αλληλοδιαπλέκουν την Άμυνα και Ασφάλεια, έχοντας ως παρανομαστή πάντα τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων και την εξουσία του κόσμου του πλούτου. Το ΝΑΤΟ επίσης στη Σύνοδο της Λισαβόνας προέβλεψε την επέμβαση των δυνάμεων του ως εγγυητών της σταθερότητας του αστικού συστήματος εξουσίας που θα αμφισβητούνταν από κοινωνικές εξεγέρσεις που θα πυροδοτούσε η οικονομική κρίση. Τέλος, πρόσφατα γίναμε μάρτυρες των αποκαλύψεων για την εκπαίδευση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας σε ασκήσεις Καταστολής Πλήθους.

3. Οι φήμες που κατά διαστήματα διαρρέουν διάφορα κυβερνητικά στελέχη για τους σχεδιασμούς κατασταλτικής δράσης του Στρατού θεωρούμε ότι εξυπηρετούν έναν διπλό σκοπό. Αφενός, προετοιμάζουν διαμέσου της προπαγάνδας την κοινωνία στην ιδέα ενός Στρατού Σιδερένια Φτέρνα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, καλλιεργώντας ταυτόχρονα ένα κλίμα κρατικής τρομοκρατίας και παράλληλα ωραιοποιούν τη δολοφονική δράση της Αστυνομίας που σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδείξει ότι δρα ως Κατοχική Δύναμη εις βάρος του «εχθρού λαού» (Κερατέα, καταστολή εξέγερσης 2008 κλπ).

Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει για την κυβέρνηση ένας αστάθμητος παράγοντας. Και αυτός δεν είναι άλλος από την αντίδραση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, φαντάρων και μονίμων.

Αλήθεια, πιστεύει πραγματικά κανείς στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχουν πολλοί στρατιώτες και μόνιμοι που θα υπερασπιστούν με τα όπλα στραμμένα στον αγωνιζόμενο λαό τα αντεργατικά μέτρα και το κανιβαλικό μνημόνιο;

Ή αντίθετα υπάρχουν πάμπολλα νήματα αγανάκτησης και οργής όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις με τα αδέλφια, τους γονείς και φίλους που κατακλύζουν τις πλατείες, γεμίζουν τους δρόμους και φωνάζουν ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ο Κοινωνικός και Εργασιακός Μεσαίωνας, το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου, Δε Θα περάσει!

Το 2008 η ΑΡΝΗΣΗ των φαντάρων και η αντίδραση των μονίμων υπήρξε ο καθοριστικός παράγοντας που εμπόδισε την κυβέρνηση της ΝΔ να κατεβάσει τον στρατό στο δρόμο.

Το 2011, γιατί πιστεύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι οι στρατευμένοι και οι μόνιμοι θα την υπακούσουν;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspopt.com

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/05/blog-post_3045.html

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...