24 Μαΐου 2011

Παρακολουθήσεις πολιτών από την αστυνομία - Η χούντα δεν τελείωσε το ‘73

Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες ένστολοι μπάτσοι που με τη μόνιμη παρουσία τους στο δρόμο επιχειρούν να επιβάλλουν το φόβο και τη σιωπή, που με τη συνεργασία χρυσαυγιτών καταδιώκουν εξαθλιωμένους μετανάστες, που επιτίθενται με δολοφονικές διαθέσεις σε απεργούς και διαδηλωτές, που τελικά με τον οίστρο του μισθοφόρου προστατεύουν τα πολιτικά και οικονομικά προνόμια της κυρίαρχης τάξης. Την ίδια στιγμή ένας «μυστικός» στρατός αποτελούμενος από τους απογόνους των δοσίλογων της κατοχής και των βασανιστών της χούντας, επιτελεί το αηδιαστικό καθήκον του, παρακολουθώντας όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται. Πρακτικές που παρουσιάζονται ως παρακρατικές και μη ελεγχόμενες (χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πάλαι ποτέ προέδρου της ΕΦΕΕ και νυν υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Παπουτσή ότι η πρόσφατα διαπιστωμένη παρουσία ασφαλιτών σε μπλοκ συνδικαλιστών ανήκει σε άλλες εποχές και οπωσδήποτε θα διερευνηθεί), ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν κεντρικά σχεδιασμένα εργαλεία της κρατικής καταστολής.

Σήμερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και με έντονο το ενδεχόμενο της κοινωνικής έκρηξης, οι παρακολουθήσεις των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος γίνονται ακόμα πιο ασφυκτικές. Βασικό στόχο αυτής της εντατικοποίησης του ελέγχου και της καταστολής αποτελούν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εδώ και ένα χρόνο στενή παρακολούθηση συντρόφισσας στο σπίτι της, στην εργασία της, σε πολλές από τις μετακινήσεις της, ενώ έφτασαν ακόμα και στο σημείο να ενοχλούν απροκάλυπτα και πρόσωπα του φιλικού της περιβάλλοντος.

Σαν πρώτη απάντηση στο βρώμικο αυτό συνάφι από μικρές και μεγάλες μηχανές, ζευγαράκια, γυμναστηριακούς και πιτσιρικάδες, που κάνοντας τους ανήξερους επιδείκνυαν ταυτόχρονα την ασφυκτική παρουσία τους, η συντρόφισσα δημοσιοποίησε το γεγονός με επιστολή σε εφημερίδα. Λίγο καιρό μετά πενήντα περίπου αναρχικοί και αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της μπλοκάροντας με πανώ και γιουχαίσματα το καθιερωμένο δρομολόγιο ασφαλιτών που επέβαιναν σε μηχανή και την παρακολουθούσαν από τη δουλειά στο σπίτι της, τρέποντας σε φυγή αυτούς και το σκυλολόι που τους ακολουθούσε σε παρακείμενους δρόμους. Η δημόσια κατακραυγή τους, εξέθεσε το «μυστικό» έργο τους στη γειτονιά, στέλνοντας το σαφές μήνυμα πως οι έμμισθοι χαφιέδες και οι κάθε λογής ρουφιάνοι δεν θα είναι ανεκτοί με κανέναν τρόπο. Τις βδομάδες που ακολουθούν, σύντροφοι δηλώνουν την παρουσία τους στο χώρο που εργάζεται και που αποτελεί το βασικό ορμητήριο των ασφαλίτικων παρακολουθήσεων.

Ας γνωρίζουν οι μπάτσοι και τα αφεντικά τους ότι κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος του. Ότι οι παρακολουθήσεις τους παρακολουθούνται και δεν θα μένουν στη σιωπή. Ούτε εκεί ούτε πουθενά. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

αναρχικοί/αναρχικές

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1294647

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...