16 Μαΐου 2011

Καταγγελία κρατούμενων στις φυλακές Σουφλίου

Εμείς οι κρατούμενοι από τις φυλακές Σουβλί που υπογράφουμε την επιστολή αυτή, καταγγείλουμε γραπτά: την συμπεριφορά της Αστυνομίας, τις συνθήκες κράτησης, την έλλειψη καθαριότητας και την ακαταλληλότητα του φαγητού και ζητάμε την πλήρη υποστήριξη σας.

Παρακάτω σας περιγράφουμε συνοπτικά τις συνθήκες κράτησης μας εδώ μέσα:

Πρώτον, ο χώρος αυτός στο οποίο εμείς οι πρόσφυγες στη πραγματικότητα φυλακιζόμαστε, από κάθε άποψη είναι άθλιος και απαράδεχτος. Από άποψη καθαριότητας, η έλλειψη ουσιώδες ανθρώπινες ανάγκες έχει τεθεί τις ζωές των προσφύγων σε κίνδυνο. Οι τουαλέτες είναι χωρίς πόρτες, παράθυρα και φως ενώ βρωμάνε απίστευτα. Στα κελιά οι άνθρωποι κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλον. Ενώ όταν κατά καιρούς ο αριθμός των κρατούμενων αυξάνονται τότε οι πρόσφυγες κοιμούνται και μπροστά στις τουαλέτες. Ακόμα και μέσα στη τουαλέτα ο κόσμος στρώνουν χαρτόνια και κοιμούνται, σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλου χώρο. Όταν αρρωσταίνουν οι πρόσφυγες ο “γιατρός” για οτιδήποτε πρόβλημα υγείας, τους δίνει μόνο Depon. Η κατάσταση μας εδώ μέσα είναι πραγματικά τραγική και άθλια. Στους χώρους που κοιμόμαστε βρωμάνε σκουπίδια και η βρωμιά τις τουαλέτες μας έχει κάνει να είμαστε όλοι σχεδόν άρρωστοι. Σε τέτοια κατάσταση που ζούμε εδώ μέσα έχουμε ξεχάσει πραγματικά ότι είμαστε άνθρωποι.

Λυπούμαστε πάρα πολύ για την συμπεριφορά της αστυνομίας. Γιατί πρέπει να είναι έτσι η κατάσταση σε μια ευρωπαϊκή χωρά που θεωρείται ότι υπάρχουν νόμους και σεβασμός; γιατί, για παράδειγμα, ένας Ιρανός πρόσφυγας 20 ήμερες, κάποιος 2 μήνες και κάποιος άλλος 6 μήνες να κρατιέται φυλακισμένος εδώ μέσα; εάν υπάρχει νόμος, γιατί δεν είναι ίδιος για όλους; γιατί το προηγούμενο μήνα ήλοι οι Αφγανοί αφέθηκαν ελεύθεροι σε μια νύχτα ενώ εμείς οι Ιρανοί πάρα μείνουμε εδώ μεσώ; αυτό δεν είναι διάκριση;

Εμείς είμαστε 9 πρόσφυγες που κάνουμε απεργία με αίτημα να αφεθούμε ελεύθεροι το συντομότερο. Δεν μπορούμε να αντέξουμε τη κατάσταση αυτή εδώ μέσα. Η υπομονή έχει όρια και η δίκη μας έχει φτάσει στα όρια της πλέον. Η απεργία μας είναι για το δικαίωμα της ελευθερίας.

Ευελπιστούμε να μας ακούσετε τη φωνή και να ανταποκριθείτε.

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...