19 Μαΐου 2011

5η αντιρατσιστική γιορτή - Σάββατο 4 Ιούνη, Πάντειος


Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" και Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών:

Σάββατο 4 Ιούνη, από τις 4μμ, Πάντειος (Συγγρού 136)

Το Σάββατο 4 Ιούνη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και το «Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών» μας καλούν στην 5η Αντιρατσιστική Γιορτή τους. Το φετινό μονοήμερο φεστιβάλ θα έχει κεντρικό σύνθημα «Κανένας εργάτης ανασφάλιστος, κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά», ένα σύνθημα που σημάδεψε τον συγκλονιστικό αγώνα των 300 απεργών πείνας της Υπατίας.

Θα στηθούν συζητήσεις για το «Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας», τις «Αραβικές εξεγέρσεις και το εργατικό κίνημα», τη μάχη για «Νομιμοποίηση των μεταναστών εργαζομένων», το «Ρατσισμό και τις φασιστικές προκλήσεις στην εποχή του Μνημονίου». Θα συμμετέχουν ομιλητές από ευρύ φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς, πρωταγωνιστές των μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών κινημάτων, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι, καθώς η φετινή γιορτή επιχειρεί να κάνει ένα ακόμα ποιοτικό πολιτικό άλμα. Την ώρα που η ολομέτωπη ρατσιστική επίθεση κυβέρνησης, ΜΜΕ και φασιστών βρίσκεται στο απόγειό της, οι αυξημένες καθημερινές ανάγκες των αγωνιστών του κινήματος και της Αριστεράς χρειάζονται ενημέρωση, ξεκάθαρες πολιτικές απαντήσεις και ιδεολογικό εξοπλισμό.

Οι συζητήσεις θα πλαισιώνονται από προβολές επίκαιρων ντοκιμαντέρ σχετικά με το χρέος και την οικονομική κρίση, βίντεο για τις φασιστικές προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς και αφιέρωμα στον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας.
Πλούσιες φέτος θα είναι οι εκθέσεις φωτογραφίας γνωστών φωτογράφων, με φωτορεπορτάζ από τις αραβικές εξεγέρσεις, τους μετανάστες στην Ελλάδα, τα φασιστικά πογκρόμ και τις διαδρομές της μετανάστευσης προς την Ευρώπη. Με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων, όπως –μέχρι στιγμής– είναι ο Μανώλης Φάμελος και οι Encardia, με αραβική μουσική από τους Al Mahaba, τον Ιμπραήμ Φάιζ από το Πακιστάν, το μικτό Ελληνο-Κουρδικό γκρουπ ΔΝΤ-band του ΚΣΜ. Θα υπάρχει επίσης φαγητό από χώρες προέλευσης μεταναστών, δρώμενα, παιδότοπος, ταβέρνα με ρεμπέτικη μουσική.

Η φετινή 5η Αντιρατσιστική Γιορτή φιλοδοξούμε να είναι ένας σημαντικός σταθμός αντίστασης. Μια πηγή έμπνευσης για τον κόσμο της αλληλεγγύης και του κινήματος. Με συμβολικό εισιτήριο ενίσχυσης που –λόγω κρίσης– παραμένει και φέτος καθηλωμένο στη συμβολική τιμή των 6 ευρώ για πέμπτη συνεχή χρονιά.

http://www.facebook.com/event.php?eid=103575476400510&notif_t=event_invite

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...