19 Μαΐου 2011

8ος κρατούμενος νεκρός στο Γκουαντάναμο

Νεκρός είναι 37χρονος Αφγανός που κρατείτο στο Γκουαντάναμο από το 2007 κατηγορείτο από τις αμερικανικές αρχές για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα.
Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, που έχουν τον έλεγχο των φυλακών ανακοίνωσαν ότι ο Ιναγιατουλά "πιθανότατα αυτοκτόνησε".

Πρόκειται για τον 8ο κρατούμενο που πεθαίνει στο Γκουαντάναμο από το 2002 όταν η αμερικανική βάση ξεκίνησε τη λειτουργία της ως κέντρο κρατουμένων.

Οι Αμερικανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει πέντε θανάτους κρατουμένων ως αυτοκτονίες, ενώ άλλους δύο τους απέδωσαν σε φυσικά αίτια.

Ο Αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει το θάνατο του κρατουμένου λέγοντας πως οι φύλακες τον βρήκαν στο κελί του να μην αντιδρά και να μην αναπνέει.

"Έπειτα και επανειλημμένες προσπάθειες ανάνηψής του ο γιατρός των φυλακών ανακοίνωσε το θάνατό του" αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανικού στρατού.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το 2009 όταν ανέλαβε τον προεδρικό θώκο, είχε υποσχεθεί ότι θα κλείσει το κέντρο κράτησης στο Γκουαντάναμο, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για κάτι τέτοιο.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=276608

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...