31 Μαΐου 2011

Ποιους ενοχλεί η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος ;


Με αυτό το κείμενο εκφράζω την οργή μου για το δημοσίευμα που παραθέτω παρακάτω.
Δεν εκπροσωπώ κανέναν και δεν εκπροσωπούμαι από κανένα.
Διαβάστε εδώ το άθλιο “άρθρο-ρεπορτάζ” από το tsantiri.gr και θα διαπιστώσετε (ιδίως όσοι κατεβαίνετε στις διαδικασίες) γιατί είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας στην αυτό-οργάνωση, στις συζητήσεις και στα δρώμενα της Λαϊκής Συνέλευσης πλατείας Συντάγματος. Η προβοκάτσια έγκειται ακόμα και στο ότι οι συγγραφείς του άρθρου δεν αναφέρονται στη συνέλευση ως τέτοια αλλά ως “Κατάληψη” προφανώς θέλοντας να προσδώσουν άλλα χαρακτηριστικά, τη στιγμή που στη Συνέλευση μιλάει όποιος θέλει, λέει ότι θέλει, οι απόψεις του κρίνονται όπως θέλει ο καθένας, και οι προτάσεις ψηφίζονται από όλους. Νέους,ηλικιωμένους,οικογενειάρχες, εργαζόμενους, άνεργους,επισφαλείς και μετανάστες.
Προφανώς αυτό δεν είναι στη κουλτούρα μερικών που θέλουν άλλοι να αποφασίζουν για εμάς και χωρίς εμάς. Προφανώς κάποιοι έχουν συγκεκριμένα σχέδια για το πως θα “εκφραστεί ” ο κόσμος και δεν ενδιαφέρονται ο ίδιος ο κόσμος να αρχίσει επιτέλους να αποφασίζει ο ίδιος για τη ζωή του. Αυτό είναι και το μεγάλο μάθημα αυτης της συνέλευσης. Είναι ένα σχολείο για το οποίο θα μιλάνε αρκετές γενιές. Ένα σχολείο για το πως προσπαθούμε όλοι μας να ακούσουμε τον διπλανό μας, να συνδιαμορφώσουμε, να συνεννοηθούμε, να γνωριστούμε και ναι βρε αδελφέ ακόμα και να φλερτάρουμε.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η καφρίλα, ναι προσωπικά την θεωρώ καφρίλα, μερικών “καλλιτεχνών” οι οποίοι έρχονται στις συνελεύσεις και θέλουν να “μιλήσουν” με το λαό. Τι λέτε ρε μάγκες ! Τόσα χρόνια μόνο εσείς ακούγεστε, δεν νομίζετε ότι πρέπει να μιλήσει επιτέλους και κόσμος που ποτέ του δεν μίλησε σε άλλους ανθρώπους ανοιχτά, να συμμετάσχει , να πει την άποψη του; Πόσο πολύ σας χαλάει να κάτσετε κάτω στα μάρμαρα όπως έκαναν χιλιάδες κόσμου χωρίς να είναι σίγουροι ότι θα μιλήσουν; Πότε θα στρώσετε επιτέλους το κώλο σας να ακούσετε; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι όπου υπάρχει μικρόφωνο εσείς έχετε σειρά προτεραιότητας ;
Ήμουν μπροστά όταν γνωστός σκηνοθέτης -του οποίου το έργο τιμώ σε κάθε περίπτωση- θέλησε να πάρει το μικρόφωνο να μιλήσει τη στιγμή που περίμεναν εκατοντάδες άνθρωποι με μια συγκεκριμένη διαδικασία. Η πρόταση του τέθηκε σε ψηφοφορία στη συνέλευση και με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε ο κόσμος να μην το κάνει αυτό, γιατί είχε οριστεί μια συγκεκριμένη διαδικασία. Τότε ο εν λόγω κύριος αποχώρησε λέγωντας “χέστηκα και αν δεν θέλετε να μιλήσω”. Αφού χέστηκες ρε τεράστιε γιατί διέκοψες τη συνέλευση για να μιλήσεις;
Τρανό παράδειγμα πως υπάρχουν γενιές ανθρώπων και ένα ολόκληρο πολιτικό και πολιτιστικό σύστημα το οποίο βασίστηκε και έμαθε να εκπροσωπεί πάντα “το λαό”. Ε λοιπόν κύριοι αυτές τις μέρες το μόνο που βλέπω και ακούω είναι κόσμο που δεν θέλει να τον εκπροσωπούν. Θέλουμε να μιλήσουμε και πάνα από όλα να ακούσουμε.
Αλήθεια όλοι εσείς οι “γνωστοί” έχετε το δικαίωμα να μιλάτε, όποτε εμφανίζεστε, περισσότερο από τον φίλο από την Κάρπαθο που τη Παρασκευή έκλαιγε στη συνέλευση επειδή δεν είχε ξαναμιλήσει ποτέ του σε κόσμο για αυτά που τον αφορούν;
Και λίγο ντροπή και μέτρο δε βλάπτει.
Η συνέλευση τελικά ενοχλεί:

  • Όλους όσους ονειρεύονται να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Δηλαδή όσους θέλουν να αντικαταστήσουν το σημερινό πολιτικό σύστημα με ένα άλλο όχι απαραίτητα και τόσο δημοκρατικό όσο ευαγγελίζονται.
  • Τους ακροδεξιούς 60άρηδες και μια δύο χουντοκυρίες , ίδιες φάτσες εδώ και 5 μέρες, που περιφέρονται στη πλατεία πιάνοντας ”φιλική” κουβέντα για να σου ψιθυρίσουν ότι τα φαγητά που φέρνει ο κόσμος για να τρώει στις συνελεύσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας, “τα φέρνει ο Περισσός”.
  • Τους διάφορους διαμαρτυρόμενους όπως οι “300 Έλληνες” οι οποίοι πάντα είναι από 15-100, με συγκεκριμένη ατζέντα, οι οποίοι ακόμα και οι ίδιοι εχθές το βράδυ διαμαρτυρόντουσαν μεταξύ τους ότι οι αποφάσεις τους δεν παίρνονται όπως στη συνέλευση που γίνεται κάτω, με αποτέλεσμα να “μιλάει όποιος θέλει στα κανάλια και να λέει ότι θέλει”. Αυτό άκουσα ο ίδιος από μια κυρία που συζητούσε με το κόσμο που ανέβηκε και έκανε τηφασαρία, αυτό και μεταφέρω. Αλήθεια κύριοι γιατί αρχίσατε να φωνάζετε το σύνθημα “να καεί το μπουρδέλο η Βουλή” μόλις μαζεύτηκε κόσμος που διαμαρτύρονταν για το λόγο μίσους που άρθρωσε στη κάμερα ένας από εσάς; Καταλαβαίνω ότι θέλατε να δείξετε ότι ο “εχθρός” είναι προς τη μεριά της Βουλής αλλά και να εκτονώσετε τη κατάσταση με ένα σύνθημα που πιστεύετε ότι είναι κοινό. Όμως..Ζητάτε δημοψήφισμα και δημοψηφίσματα με καμένη τη βουλή δε γίνονται. Γιατί να κάψουμε τη Βουλή αλήθεια; Αν μας χαλάει γιατί να μην τη κάνουμε παιδικό σταθμό; Η χώρο φιλοξενίας αστέγων; Γιατί να κάψουμε κάτι για το οποίο γενιές εργαζομένων έχυσαν αίμα για να χτιστεί; Αν μας χαλάει το κάνουμε club μάγκες, αλλά μην το παίζετε “αναρχικοί” γιατί πολλοί από εσάς άλλα πολιτεύματα έχουν στο μυαλό τους τελικά και δυστυχώς.
  • Τα κανάλια των δημοσιοκάφρων που προσπαθούν να ενσωματώσουν, να διαστρέψουν και να φέρουν στα μέτρα τους το λόγο, τις πράξεις -και άρα τη πολιτική στάση- χιλιάδων ανθρώπων που πέρασαν , άκουσαν, περίμεναν υπομονετικά να μιλήσουν σύμφωνα με τη διαδικασία και δεν πήγαν εκεί με το τσαμπουκά επειδή είναι “γνωστοί καλλιτέχνες” να τους δοθεί ο λόγος. Αλήθεια ρε μάγκες ποιοι είστε εσείς που είστε έξω από το λαό και πρέπει να του μιλήσετε η να του τραγουδήσετε; Τελικά με αυτά που κάνετε είναι σαν να σας ενοχλεί που δεν είστε Νταλάρες στη θέση του Νταλάρα. Θα ρωτήσω και τον Πουλικάκο τι έγινε γιατί αναφέρεται και το όνομά του. Εγώ πάντως τον χαιρέτισα στη συνέλευση την οποία άκουγε με προσοχή.
  • Wannabe μεγαλοεπιχειρηματίες όπως ο Ζούγκλας, με απλήρωτους εργαζόμενους στα διάφορα δημοσιογραφικά site τα οποία κάνουν streaming το “λαό” βάζοντας διαφημίσεις, έχοντας κέρδη και απειλώντας κιόλας ότι θα διώξουν εργαζόμενους αν κάνουν απεργία. Η “αγορά” βοά για αυτές τις τακτικές κύριοι “300 Έλληνες” εσείς δεν γνωρίζετε τίποτα; Γιατί ταίζετε το τέρας των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε.; Η μήπως πάση θυσία πρέπει να φανείτε εσείς και οι διάφοροι φίλοι σας με τις ναζιστικές απόψεις, όπως ο “κύριος” για τον οποίο ανέβηκαν επάνω όσοι ανέβηκαν και τον οποίο ο Ζούγκλας τον είχε live ; Γιατί καπελώνετε έναν άνθρωπο όπως ο οικονομολόγος Καζάκης με τέτοιες απόψεις; Γιατί όταν μιλάει ο Καζάκης και μετά από λίγο κάποιοι λένε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες μπούρδες on camera, τότε αυτό γίνεται.

Ήμουν παρών όταν έγινε το σκηνικό που αναφέρεται το άρθρο ξέρασμα και πιστεύω ότι καλώς έγινε. Όλοι είναι ένα στην πλατεία Συντάγματος. Ο καθένας μπορεί να πει την άποψη του. Αυτό που δεν πρόκειται να αφήσει κανένας λογικός,προοδευτικός,αριστερός,αναρχικός,”απολιτίκ” άνθρωπος που βρίσκεται αυτές τις μέρες κάτω , είναι ο λόγος του φυλετικού, ρατσιστικού μίσους και των διαχωρισμών από ασπόνδυλα σαν και αυτό που μίλησε εχθές στη κάμερα του zougla.gr και ο οποίος -τη στιγμή που ο κόσμος καίγεται- ήθελε να μας μιλήσει για να φύγουν οι μετανάστες και όποιος δεν του άρεσε από τη πλατεία Συντάγματος. Την επέτειο μάλιστα του κατεβάσματος της Ναζιστικής σημαίας από τους Γλέζο-Σάντα. Καλά έκαναν οι πιτσιρικάδες και όχι μόνο και πήγαν εκεί. Καλά έκαναν γιατί πρέπει να υπάρχει μια απάντηση πλέον σε όποιον καπηλεύεται τα όνειρα και τα οράματα των νέων ανθρώπων που βρίσκονται κάτω αυτές τις μέρες για να εκτοξεύσει το ναζιστικό δηλητήριο του.
Όσο για τα άθλια ψέμματα του διαδυκτιακού τσαντιριού πως ¨κάποιοι” λένε να δείρουν όποιον κρατάει ελληνική σημαία, η εικόνα ανθρώπων που ήρθαν με μια σημαία στη συνέλευση και άκουσαν, μίλησαν με το διπλανό τους και συζήτησαν ακόμα και με πιτσιρικάδες από τα Εξάρχεια είναι η καλύτερη απόδειξη.
Και λίγο ντροπή δε βλάπτει.
Και εχθές τονίστηκε από πολλούς σε όλους τους τόνους ότι ο κόσμος είναι ένα στο Σύνταγμα και προτάθηκαν τρόποι να επικοινωνείται η διαδικασία της συνέλευσης και στο κόσμο που βρίσκεται “επάνω”. Οι διαχωρισμοί ποτέ δεν βοήθησαν παρά μόνο την εξουσία. Αυτό το καταλαβαίνουν πολύ καλά όλοι όσοι συμμετέχουν στη Λαική Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος και προσπαθούν για το καλύτερο.
Να τελειώσω ξεκαθαρίζοντας και πάλι πως, όπως και στην συνέλευση, με αυτό το κείμενο δεν εκπροσωπώ κανέναν πέρα από τον εαυτό μου και την οργή μου για το συγκεκριμένο “ρεπορτάζ”.
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Μιλάω, ακούω, κάνω διάλογο, συμμετέχω, συνδιαμορφώνω.
Πάρτε την εκπροσώπηση και τις έτοιμες ατζέντες και βάλτε τις εκεί που ξέρετε μερικοί-μερικοί.

Όσο για το άρθρο του tsantiri.gr έχει τόση σχέση με την αλήθεια όσο και η Χρυσή Αυγή με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

από risinggalaxy στον ΠραλληλοΓραφο

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...