9 Μαΐου 2011

Ξυλοδαρμος εργαζομένου από αφεντικό στο Everest Πειραιά

Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Εργαζομένων και ανέργων, dikaioma.gr, μετά την περίπτωση του ξυλοδαρμού εργαζόμενης στη Θεσσαλονίκη επειδή ζήτησε το Δώρο του Πάσχα, ανήμερα του Μ. Σαββάτου, άλλος εργαζόμενος στο Everest στα Καμίνια (Αγίου Ελευθερίου και Δωδεκανήσου στον
Πειραιά) απειλήθηκε, εξυβρίσθηκε, γρονθοκοπήθηκε από το αφεντικό του, επειδή (σε ώρα που είχε λήξει η βάρδια του) αρνήθηκε να εκτελέσει το καψώνι που του επέβαλε ο επιχειρηματίας.

Στην εποχή που η κυβέρνηση του μνημονίου και της χρεοκοπίας προσφέρει στους εργοδότες όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που απαιτούν για να υποτιμήσουν ακόμη περισσότερο την εργατική δύναμη. Στην εποχή που η κυβέρνηση της τρόικας και του ΔΝΤ στέλνει στα αφεντικά το μήνυμα ότι μπορούν να συμπεριφέρονται σαν φεουδάρχες και στους εργαζόμενους ότι πρέπει να αισθάνονται σαν δουλοπάροικοι. Σ' αυτή την εποχή, ο εργοδοτικός τραμπουκισμός αρχίζει να γίνεται συχνό φαινόμενο.

Είναι προφανές ότι η κατατρομοκράτηση (εν ανάγκη και ο ξυλοδαρμός) των εργαζομένων είναι απαραίτητο στοιχείο στο σκηνικό της βαρβαρότητας που στήνεται κομμάτι-κομμάτι καθημερινά. Ένα σκηνικό που θέλει τους εργαζόμενους φοβισμένους υπηρέτες να αποδέχονται "ό,τι πει το αφεντικό". Η τρομοκρατία αυτή είναι δίδυμο αδελφάκι των απολύσεων, της περικοπής μισθών, της εκ περιτροπής εργασίας, της ζωής "με το κομμάτι".

http://www.apnet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=824:2011-05-09-07-30-46&catid=81:erg-kinima&Itemid=198

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...